<

Наталочка Скрипіна і благодійний лохотрон: шахраї видурюють гроші “на лікування” онкохворої дівчинки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:49 | 18.07.2018 / Іваничі, Володимир, Любомль, Нововолинськ, Шацьк / /
Перегляди
20
/ Коментарі відсутні

Донедавна у мережі Фейсбук активно поширювалися пости-прохання про фінансову допомогу онкохворій дитині Наталочці Скрипіній, яка перебуває на лікуванні у Київському міському онкологічному центрі. В медичному закладі спростували інформацію про те, що у них лікується така пацієнтка.

У Наталочки було майже 700 друзів, пости про збір коштів на допомогу писала нібито мама хворої. Розбіжності починаються уже з того, що прізвище дівчинки – Скрипіна, її матері – Скрипін. При цьому не було жодного документу, який засвідчував би наявність хвороби у дитини.

Людина, яка назвалася ім’ям Марія, постила заклики допомогти, щоб вилікувати доньку, яка бореться з раком. У дописах йшлося, що необхідно зібрати 40 тисяч гривень.

Акаунт Наталочки Скрипіної

З часом стан маленької дівчинки погіршується,  у неї виявляють нову хворобу. Далі згадується захмарна вартість препаратів, що потрібні для лікування.

Текст допису подаємо без змін:

“Доброго дня друзі! Сьогодні лікар онколога повідомив що дитину негайно потрібно оперувати часу дуже мало, так як в дитини є ще хв крона і Наталочки принемає дуже серйозний припарат САЛОФАЛЬК ЯКИЙ КОШТУЄ 1800 ГРН. УПАКОВКА ЦІЄЇ УПАКОВКИ ВИСТАЧАЄ НА 15 ДНІВ І ці ліки заважають й ти на покращення Наталочки…. І безних нікуди”.

Що одразу привернуло увагу: в дописах немає жодного документу який засвідчує діагноз дитини, зате вказаний номер картки, куди пересилати кошти.

“БУГ” поцікавився, у яких клініках лікувалася Наталочка з того часу, як дізналися про її невтішний діагноз.

З документів ми отримали лише консультативний висновок спеціаліста. Варто звернути увагу на запис і грамотність при його написанні, є також питання до прізвищ лікарів.

Слід також зазначити, що “мама” вказала недостовірну адресу Київського міського онкологічного центру (де за її інформацією перебуває дитина), адже на Святошинській, 3 у Києві знаходиться лише поліклініка “Добробут”, де не лікують онкологічних захворювань. У самому онкологічному центрі спростували інформацію, що у них є такий пацієнт.

Не важко здогадатися, що збір коштів на лікування Наталочки Скрипіної у фейсбуці  – нажива для хитрих. Шахраї тиснуть на жалість довірливих громадян, тим самим наповнюючи свої кишені.

Інтернет-видання “БУГ” звертається до читачів – будьте уважні! Перед тим, як скинути гроші хворому, впевніться, що інформація про нього відповідає дійсності.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер