<

Настоятель Києво-Печерської лаври Павло у Нововолинську сповідував маніяка Онопрієнка і не здав його правоохоронцям

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:23 | 17.03.2021 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
724
/ коментарі 23

Настоятель Києво-Печерської лаври, митрополит УПЦ Павло Лебідь не повідомив правоохоронцям про злочини серійного маніяка Анатолія Онопрієнка, який приходив до нього у Нововолинську з «покаянням».

Про це він заявив у інтерв’ю Оксані Марченко в проєкті “Паломниця”- пише Новинарня.

Настоятель лаври Павло зазначив, що він відпускав гріхи серійному вбивці Анатолію Онопрієнку до того, як його затримали.

Павло Лебідь також заявив, що не повідомив про злочинця правоохоронцям, бо нібито хотів “привести маніяка до покаяння”.

“Була така людина, яка вбила 56 осіб (доведено 52 вбивства Онопрієнка, – ред.). Він уже помер. Він прийшов до мене на сповідь до церкви в Нововолинську і каже:

“Я вбив”. Я кажу: “Ну, усвідомлюй”. Він: “Заявляй на мене, йди в міліцію”. Я кажу: “Я не дільничний, щоб заявляти на вас. Моя мета – привести вас до покаяння”, – сказав настоятель.

Також Павло зауважив, що Онопрієнко під час допитів згадував ім’я священника.

“І коли він тягнув 28-річну дівчину за будинок, тримаючи ніж біля шиї (…) і коли його взяли, він сказав на суді: “Павло говорив, що якщо я вчиню ще вбивства, то попадуся. Ось це мені в житті запам’яталося”, – додав він.

Митрополит Павло (Петро Дмитрович Лебідь) — архієрей так званої Української православної церкви Московського патріархату з 1997 року, митрополит Вишгородський і Чорнобильський, вікарій Київської митрополії.

Нагадаємо, він родом з Млинівського району, що на Рівненщині. У 1978–1980 роках навчався в Луцькому технікумі радянської торгівлі. 1988 року архієпископ Волинський і Рівненський Варлаам висвятив  майбутнього настоятеля Лаври на священника у Свято-Троїцькому кафедральному соборі Луцька. Після закінчення Московської духовної семінарії його направили настоятелем Успенського Низкиницького монастиря Іваничівського району.

Із 1994 року — намісник Успенської Києво-Печерської лаври. Він є противником незалежності українського православ’я від РПЦ.

У січні 2019 року намісник Києво-Печерської лаври так званої УПЦ МП митрополит Павло (Лебідь) розказав, як після його прокляття померло четверо людей, що працювали в майстернях на території лаври.

Серійний вбивця Анатолій Онопрієнко у період з 1989-го по 1996 роки вбив 52 людини, з них – одинадцять дітей. Також залишається велика кількість інкримінованих йому, але не доведених злочинів.

Він був затриманий на Львівщині 14-го квітня 1996 року.

31-го березня 1999-го він був засуджений до страти, але через намір України вступити до Ради Європи смертний вирок був замінений довічним ув’язненням.

27-го серпня 2013 році він помер від серцевої недостатності у в’язниці в Житомирі.




коментарів: 23
  1. Читав-читав, й так і не зрозумів – то цією статтею схвалюється те, що Павло не повідомив в міліцію про злочини Онопрієнка, про які він дізнався під час сповіді останнього? Чи засуджується?

    • Ти що, “Вово”, вже й українську абетку забув? Чи так, аж надто боїшся?

    • Люди, ви уявляєте увесь жах того, про що тут написано?! Маньячисько, звір, тварюка, яка вбила 56! людей, совалася вулицями нашого міста! Його жертвами міг стати будь-хто з нас. Цей нелюд не обирав і не шкодував ні дітей, ні жінок, ні старих! А ця потвора у рясі московського попа його покривала! Та хай той Паша горить у пеклі разом з тим маньяком! І ця пихата нахаба окупувала українську лавру і осмілюється прикривати свої підлі, запроданські справи іменем Бога.

  2. онопрієнко=павло. Робіть висновки. І тайна сповіді тут ні до чого!!! Коли “стукав”, щоб вилізти у мітрополити, думав про тайну сповіді?!!! Юда!!! Прихожан завжди за ніщо вважав! Хамло, а не батюшка завжди був і є!

    • І все-таки – по факту, наведеному в статті, він вчинив правильно чи не правильно?

      • По факту після сповіді були ще вбивства. Якби настукав, то декілька людей лишились бы живими. Таїнства сповіді він все одно не зберіг, так як розтріпав все зараз. То правильно він вчинив чи ні?

        • Тобто, радянська практика священиків-сєксотів на повірку виявляється зовсім не ганебна, так?

          • Я зрозумів що ти вважаєш вчинок Павла неправильним?

          • Я поки зрозумів якої пан ХХХ національності (за стійкою манерою відповідати на запитання запитанням). Усе інше я поки не зрозумів, у чому чесно признався у першому свому дописі. То ж чекаю на однозначні відповіді на мої запитання)))

  3. Він ненавидить людей! Мала досвід спілкування з ним. Суцільна зверхність та зневага.

  4. Попи і адвокати законом звільнені від стукачества.
    Якшо судити ВИКЛЮЧНО по інформації зі статті – то чувак молодець

  5. Недавно приїхали знайомі з Києва, хтіли до храму в Лаврі піти, то за вхід на територію 40грн, а до храму зайти – плати 100грн. Виходить, якщо не заплатиш, то в дім Божий тобе не пустять… Це вражає і дивує. Хлопці приїхали з осадом на душі.

    • Ті гроші йдуть в казну держави, а не церкви. Лавра теж платить державі за оренду храмів.

      • Ну ти і наївний! Ті гроші йдуть на розкішне життя московітських попів, і пропаганду руського міра! А їхня секта платить 1грн. в рік державі за оренду Лаври.

        • Олеже, не меліть того, чого не знаєте. Лавра у власності держави, а вхід по воскресним і святковим дням (коли є богослужіння) безкоштовний. І хватить портити повітря своїм ротом!

          • Так само як і Почаєвська Лавра, вони є державними, але передані в оренду московській церкві на 50 років за 1грн. в рік (так кажуть), і яка в свою чергу перетворила їх на торгово – розважальні центри з релігійним спрямуванням всупереч договору, при цьому не сплачують за ніяких податків. Плюс вони провели там незаконні будівництва і перебудови будівель, хоча це пам’ятки архітектури. Тому, шановний, ви не меліть дурниць і не грубіть тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок