<

Народний депутат Олександра Кужель у Нововолинську зустрілася з підприємцями

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:00 | 20.03.2019 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
6
/ 1 коментар

19-го березня народний депутат України Олександра Кужель провела зустріч із представниками бізнесу у Нововолинську. На зустрічі говорили про розвиток підприємництва, зокрема малого і середнього бізнесу в Україні.

Також під час зустрічі Олександра Кужель розповіла про cвій погляд щодо того, які зміни потрібні Україні, щоб піти далі шляхом розвитку.

Окрім цього, народний депутат відповіла на запитання присутніх на зустрічі.

Зачепили під час зустрічі тему зниження ціни на газ. За словами Олександри Кужель, ринку газу сьогодні немає. Україна не має вибору, а всеодно купує газ у Росії, видаючи його за європейський. Натомість простого українського споживача заставляють платити чи не вдвічі більше.

“Що роблять наші псевдопатріоти? Вони кажуть, що ми в Москві не берем газ, а зі Словиччини. А тепер уявіть картину: заходить газ з Росії, іде до Словаччини, а звідти до України. Ви уявляєте, по 380! Як заходить газ, так його і виймають. Це липа. Реверса в газі не буває”, – розповіла Кужель.

Народний депутат зазначила. що потрібно на державному рівні переглянути систему монетизації субсидій. Перед виборами дали людям живі кошти, але потім їх доведеться декларувати як додатковий дохід, адже безперечно будуть випадки, коли всі монетизовані кошти на сплату комунальних послуг не підуть

“От як воно працює. Ви отримали тисячу гривень, умовно, але зекономили, а вам треба заплатити 800. Тому 200 грн – це дохід. А якщо є дохід, то з нього треба сплатити податок. Ці кошти ви будете змушені задекларувати. Це взяли погратися перед виборами і не подумали. Монетизація – дуже хороший хід, але треба продумати і писати закони з розумом”.

Олександра Кужель повідомила, що президентом в країні сьогодні сторена монополія в енергетичній сфері. Так, чомусь в країні не використовується енергія з АЕС, а продається за кордон.

“Вони викинули з закону про електроенергію атомну енергію. А вона дешевша. Вони її продають за кордон, а нам продають електрику Ахметова набагато дорожче”.

Кужель розповіла, що коли піднімали мінімальну зарплату, потрібно було перерахувати спочатку тарифну сітку. ЇЇ не змінили і  тому на місцях отримали «прокляття вчителів і лікарів, а потім і бізнесу». Тому і кількість малого і середнього бізнесу в Україні почала скорочуватися.

“Чому я захищаю малий і середній бізнес? А тому що ви основа демократичної держави. Всі країни Європи підписують меморандуми про підтримку малого бізнесу”, – зазначила Кужель.

Також, розповіла депутат, в українських асоціацій має бути право вето на прийняті закон, постанови до підписання президентом. Це важливо. Потрібно змінити підхід до реформування пенсійної системи в Україні, а також внести докорінні зміни в роботу Національного банку. Адже, за словами Кужель, насправді ціна долару в Україні ніколи не була нижчою 13-ти гривень. Таку ціну зробили штучно, щоб купувати людські голоси на виборах.

“В багатьох країнах Європи для бізнесу дають кредити під 0 відсотків. Дохід Порошенка за рік збільшився на 83 рази. Це видно по його декларації. Він взяв кредит за кордоном і заробив на країні. Гонтарєва і Порошенко зруйнували українські банки, російських не зачепили. З ринку зникло 400 мільярдів гривень. Це людські заощадження, які не компенсуються. Втрачені рахунки малого і середнього бізнесу”, – сказала депутат.

Робити медицину платною в країні, де 60 % населення знаходяться за межею бідності – це злочин, впевнена Олександра Кужель. Вона звернула увагу присутніх, щоб вони були обачними та коли сімейний лікар відмовляє у видачі направлення до профільних лікарів, просити писати його офіційну відмову, щоб убезпечити себе.

“Медична реформа передбачає скорочення населення України. Сьогодні смертність в країні перевищує народжуваність. Три роки як ми повинні об’явити епідемію туберкульозу. Ми входимо в 5-ку країн в світі з захворюваністю на туберкульоз. Єдиний аналіз, який визначає це захворювання в Україні, не роблять. Супрун – ні на що не здатний менеджер”, – резюмувала Кужель.

Наприкінці зустрічі, вислухавши всі запитання пристуніх та давши відповіді, Олександра Кужель продиктувала номер свого мобільного телефону і сказала, що з нею в будь-який момент можна сконтактувати, написавши повідомлення. Деякі з озвучених проблем вона пообіцяла тримати на котролі.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа