<

Наркобізнес у Нововолинську. 10 років діє точка на Чайковського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:33 | 30.03.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
87
/ коментарів 17

Дядя Ігор, як його називають наркомани, торгує наркотиками понад десять років. Наркозалежні нововолинці добре вивчили дорогу на Чайковського, 46.

Нововолинськ – місто невелике. Тут кожен знає, де продають самогон та наркотики.  Знають про це і правоохоронці, але мовчать. За весь час існування наркоточки на Чайковського, 46, вона жодного разу не закривалася поліцією, і, подейкують, обшуки там не проводились. Наркотики дрібними партіями здають тільки старим перевіреним клієнтам, також в нічний час доби. У дворі будинку діє ціла система відеокамер, одна з них працює на вишці — під час  збуту господарі спостерігають за місцями, звідки можна стежити за наркоточкою. Як тільки помічають щось підозріле, наприклад, незнайомі машини в сусідньому дворі, поводяться обережніше.

Поліції двері тут не відкривають.  Ведеться спостереження до кілометра в радіусі, простежуються дві сторони вулиці. У дворі стоїть вишка з камерою.

IMG_7181
IMG_7177

Жителі Чайковського навідріз відмовляються давати свідчення про підприємливих господарів будинку 46, не вдалося з’ясувати інформацію і в правоохоронних органах. Однак, де знають двох – там знають всі. Із достовірних джерел інтернет-виданню “БУГ” стало відомо, що донедавна товар сюди привозили крупними партіями. Наркозалежні  ходять  купувати не тільки “парадним” входом, але й через город.  Приходять міняти на отруту не лише гроші, а й речі. Наркомани зазвичай свої авто паркують на Островського біля сміттєвих баків. Як помітили журналісти “БУГу”, більшість автомобілів приїздить сюди на польських номерах.

Біля терикону 3-ї шахти є знаменита естакада, на якій свого часу розвантажувалися машини з товаром. Приїздили сюди і “ділки”, які до Чайковського, 46 відношення не мають. Люди, які живуть, працюють поряд переважно не підозрюють, що це за авто і з якою ціллю тут паркуються.

IMG_7114
IMG_7112
IMG_7108
IMG_7125

Дядя Ігор, якого ще називають “наркобароном”, починав свій бізнес 10 років тому. В місті ширяться чутки про те, що тепер він з родичами зняли іншу квартиру, де здають товар. Мережа наркоточок у Нововолинську розширюється. А правоохоронна система, на жаль, неефективна. Правоохоронці затримують “мілких” наркоманів, які розповсюджують наркоту між собою. Вгору ніхто не йде.

За товаром приходять підлітки віком 14-15 років. Машини їдуть до трьох-чотирох годин ранку, покупці приїжджають на таксі. Наркомани “сплять” під парканами жителів вулиці. Облюбували місце біля сараїв.

IMG_7131
IMG_7187
IMG_7173
IMG_7126
IMG_7129

Правоохоронці кажуть, що наркоманами “доганяються” краплями. Судячи з того, як вони їх відкривають, можна зробити висновок, що у пластмасових “фанфуриках” легко може бути будь-яка інша наркотична речовина.

IMG_7135

На вулиці живе біля 25-ти дітей. Страшно уявити, що може бути, коли дитина ненароком пораниться використаним шприцом. У весняну пору це сміття валяється під ногами, його ще видно. А коли літом підніметься трава, ризик наступити на голку збільшиться.

Цією дорогою наркомани заходять до “барона” з іншої сторони вулиці. Розкидані пляшки від спиртного говорять про те, що однієї наркоти для кайфу мало.

IMG_7160
IMG_7158
IMG_7150
IMG_7148
IMG_7142

Після того, як питання закриття наркоточки прозвучало на сесії Нововолинської міської ради, на Чайковського стало трохи тихіше. Менше автомобілів паркується, а клієнтам, вочевидь, отруту на дому вже не продають, або роблять це дуже обережно. Проте всі розуміють: ця тема продовжується у іншому місці.

Інтернет-видання “БУГ” слідкуватиме за перебігом подій на вулиці Чайковського. Влада, громадськість і правоохоронні органи спільними зусиллями повинні припинити це зло.




коментарів: 17
    • а смысл ментам крышевать точки если их подозревают… наверно више надо брать…..

  1. Гараж теж побудований незаконно – над ним провода до хати. Та й існує охоронна зона лінії електропередавання. В свій час приходилось погоджувати будівництво в Нововолинському “Волиньобленерго”. Так, поки дочекався (в прокуреному коридорі ціє організації) пані, що погоджує проекти, взнав інформацію, що декому можна будуватись біля стовбів, під проводами. Може господар відноситься до “декого”? Наркотики- то є зло!

  2. Саме більше страшно батькам за дітей,до чього котиться наше місто наркомани на кожному кроці так як і наркотикі.Моя думка шо треба свойми зусиллями видаляти наркобаронім, палити хати разом зними шоб боялися і тих хто йх прикриває.

  3. точька работает. всем выгодно. все зарабатывают. все в доле и всем хорошо. вот если б по соседству жил Виктор Борисович – я думаю ситуация решилась за 1.5 минуты.

  4. Я аплодую “БУГу”! Оце справжнє журналістське рослідування. Ну, а щодо нововолинської, так би мовити, поліції… У мене є підозри, що нормальні люди із подачі певних місцевих осіб, у результаті атестації були звільнені. Залишилися тільки “свої”.

  5. Ось вам ще точка де продають наркотики – вул. Святого Володимира, 19/1. Продає Валерій. Поліція не реагує на звернення і не робить нічого абсолютно. Також по вул. Рилєєва вже багато років продають наркотики. Про знають всі крім поліції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця