<

Нардеп Гузь звернувся до прем’єр-міністра з вимогою погасити заборгованість перед нововолинськими шахтарями

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:41 | 9.12.2020 / Нововолинськ / , , , /
Перегляди
121
/ коментарі 2

Народний депутат України Ігор Гузь офіційно звернувся до Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з вимогою – негайно погасити заборгованість із заробітної плати працівникам шахт №9 «Нововолинська» та «Бужанська».

Про це йдеться на офіційній сторінці Ігоря Гузя у фейсбуці.

Відомо, що з учорашнього дня (8-го грудня) дві зміни шахтарів (14 чоловік) «Шахти «Бужанська» на знак протесту залишаються під землею та відмовляються виїхати звідти. У колективах підприємств збільшується соціальна напруга, гірники зібралися на акцію протесту під адмінбудівлею ДП «Волиньвугілля».

Наразі їм держава заборгувала зарплату – за липень (5%), частково за серпень та стовідсотково за вересень, жовтень і листопад 2020 року. Також невідкладного вирішення потребує проблема регулярного відключення шахт від постачання електроенергії (через заборгованість), що спричиняє підтоплення лав через унеможливлення відкачування води.

У зв’язку із цим, парламентар вимагає невідкладно розв’язати питання про стовідсоткове погашення заборгованості з заробітної плати перед гірниками та забезпечити регулярне постачання електроенергії на шахти з метою уникнення аварійних ситуацій.




коментарів: 2
  1. Чому зарплату повинна виплачувати держава,якщо шахти-власність Ахметова?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер