<

Нарада Володимира Демчишина з керівництвом Нововолинських шахт, профспілок та трудовим колективом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:35 | 7.02.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ 1 коментар

7 лютого у Нововолинську, в актовому залі міськвиконкому, пройшла нарада Міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина з шахтарями.

На зустрічі також присутні – Юрій Зюков (перший заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості), Віктор Сапожніков (мер міста Нововолинська), Володимир Гунчик (голова Волинської ОДА), Ігор Гузь (народний депутат) та Михайло Гарбузюк (генеральний директор ДП «Волиньвугілля»).

Зустріч перейшла в русло питання-відповідь, а охочих їх задати вистачало.

Володимир Демчишин запевнив шахтарів, що заборгованість із заробітної плати за грудень буде повністю погашена до 20 лютого. «Розрахунки вже почали здійснюватися, до 20 лютого борг за грудень буде повністю погашено», – пообіцяв Міністр, – пише Урядовий Портал

Зі слів Володимира Демчишина, зараз Міністерство оперативно вирішує питання щодо погашення заборгованості перед шахтарями та запровадження чітких механізмів розрахунків на ринку електроенергетики, які дадуть можливість своєчасно розраховуватися за поставлене вугілля надалі. Також Міністерство має намір максимально завантажити виробничі потужності теплових електростанцій, що працюють на вугіллі «газової групи», а після закінчення опалювального сезону провести модернізацію ТЕС та збільшити кількість енергоблоків, що споживатимуть вугілля з Львівсько-Волонського басейну.

Володимир Демчишин повідомив, що Міністерство підготувало Меморандум про врегулювання проблемних питань вугільної галузі, відповідно до якого будуть розроблені та подані на розгляд Кабінету Міністрів України пропозиції щодо змін до деяких Законів України у частині поновлення пільг та удосконалення механізму соціального захисту шахтарів, а також пропозиції щодо включення видатків за бюджетними програмами на підтримку галузі.

Міністр ознайомився із станом будівництва шахти, оглянув будівельний майданчик і поспілкувався із представниками будівельних організацій.

Під час наради з керівництвом шахти, Міністр зазначив, що шахта №10 «Нововолинська» є перспективним об`єктом, який можна добудувати та ефективно використовувати. Але місцева влада, повинна вже сьогодні думати про те, яким чином організувати процес реалізації добутого вугілля в регіоні та за його межами.

«Міністерство вже підготувало пропозиції щодо поновлення ряду бюджетних програм, за рахунок яких можливе, зокрема фінансування добудови шахти №10 «Нововолинська». Але місцеві органи влади повинні дати Міністерству ідеї та аргументи, які допоможуть переконати Уряд та Верховну Раду поновити фінансування будівництва», – наголосив Володимир Демчишин.

Міністр також додав, що сьогодні доводиться приймати складні, іноді непопулярні, але необхідні для оздоровлення вугільної галузі, рішення. Є шахти, які вже вичерпали свої запаси і собівартість видобутку вугілля на них не відповідає ринковим цінам, тому їх потрібно передавати на ліквідацію. До цього процесу Міністерство буде підходити виважено, із врахуванням фінансового забезпечення процесу та вирішення питань працевлаштування вивільнених робітників», – запевнив Володимир Демчишин.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості звернулося до Уряду із пропозицією внести зміни до Бюджету 2015 року та продовжити фінансування капітального будівництва вугледобувних підприємств з обсягом видатків 355 мільйонів гривень, в тому числі обов`язково шахти-новобудови №10 «Нововолинська» у сумі 200 мільйонів гривень, за рахунок бюджетної програми КПКВК 3511090 «Державні капітальні видатки, що розподіляються Кабінетом міністрів» або поновити бюджетну програму КПКВК 1101200 «Державна підтримка будівництва вугле- та торфобудівних підприємств, технічне переоснащення зазначених підприємств».

100CANON_00001
100CANON_00003
100CANON_00004
100CANON_00005
_DSC0554
_DSC0559
_DSC0521
_DSC0524
_DSC0529
_DSC0542
_DSC0550




один коментар
  1. А чого простих людей не пускали, кого боїтеся, не зручних запитань? Владо, чи нам ти служиш?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа