<

Нарада на ДП «Волиньвугілля». Як шахтарі генералу «провокаційні» питання задавали

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:34 | 22.03.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
5
/ коментарів 9

21-го березня на ДП «Волиньвугілля» відбулася нарада у режимі «питання-відповідь» за участю представників держпідприємства, лідерів профспілок та директорів шахт Нововолинська.

Судячи з того, що працівники ДП таки змирилися з присутністю представників ЗМІ, нараду впевнено можна було б назвати прес-конференцією. Тільки роль журналістів цього разу впевнено приміряли на себе голови профспілок, трохи менш активно вели себе директори шахт.

Найперше, що цікавило присутніх, – записи у трудовій книжці новопризначеного генерального директора Валентина Кисельова. Скільки трудового стажу є у генерала, на яких посадах та підприємствах він працював досі залишається великою таємницею. До першого квітня треба подати декларацію про доходи, тому приховувати, кажуть працівники, вже нема чого. Однак Валентин Миколайович не готовий відповісти на це, здавалося б, елементарне питання, бо воно, з його точки зору є «особистим», «провокаційним» і «трошечки незручним». Попередньо генеральний директор рекомендував звертатися з такими питаннями в міністерство, пишучи запити, а потім віджартовувався, що на його трудовій є надпис «top secret».

«Не треба, щоб ви мене перевіряли. Я ж не на іспиті» – шукав відговірки Кисельов.

Скільки просили працівники показати документ (бо ж людям цікаво, що за фахівець ними керує), то все безуспішно. Хіба що у генерала зовсім його немає. Тоді як взагалі людину без трудової книжки прийняли на роботу?

Між дебатами про необхідність показувати трудову хтось з присутніх помітив, що на нараді бракує Сергія Кожушкіна, директора шахти №10 «Нововолинська». Судячи з реакції, його дуже чекали. Якби Сергій Георгійович прийшов, то почув би про програму розвитку, хто її приймав.

«Та ніхто не приймав, я її просто погоджував. Раніше це робив заступник міністра для того, щоб можна було нарахувати дотацію. Зараз коштів не передбачено, тому така процедура вже не доцільна. Тепер питання поставлено так, що кожен керівник виступає менеджером», – пояснював Валентин Кисельов.

І як тепер працівникам не хвилюватися за те, хто ними керує і що в його трудовій книжці? Виходить, все, що, грубо кажучи, навидумує керівник, нема навіть кому перевірити в міністерстві, як це прокоментував голова незалежників у Нововолинську Сергій Демченко.

«А нащо такі керівники, щоб їх перевіряли» – підсумував генеральний. А й справді…

Головний механік «Бужанської» Олександр Шарко цікавився в генерала, як він бачить реорганізацію об’єднання, на що той відповів, що потрібно відокремлювати підприємства від ДП і розглядати перспективу довготривалого існування. Говорили також про доцільність роботи спеціалістів з шахт при укладанні договорів та створення холдингу, про що вже була мова з міністром. Як варіант тоді розглядалася співпраця з Калуською ТЕЦ, а для реалізації цього, кажуть лідери профспілок, не вистачає лише бажання.

Директор з МТП і маркетингу ДП “Волиньвугілля” Акатов розповів про проведені тендери, на які не були запрошені лідери профспілок і яких було порядку 18, але по обладненню не відбулося жодного. Ціна комбайну по тендерах 7 мільйонів 800 тисяч гривень з капремонту.

Працівників цікавили питання, що буде з шахтою №9, виплата боргу працівникам шахти №1 за січень, кадрові зміни на вугільних підприємствах та законність призначення головою профспілки “Бужанки” Богдана Макарчука.

IMG_6305
IMG_6302
IMG_6270
IMG_6264
IMG_6259
IMG_6254




коментарів: 9
  1. Нормальні питання, хлопці, Ви задавали. Душевні та дуже цікаві. І Кисельов зобв’язаний був на них відповісти негайно і максимально правдиво. Отже, як вбачається, Вами й далі продовжує керувати вугільна мафія. Не із того кінця Ви розпочали, шахтарі, ох і не з того… Потрібно було братися, спочатку, за місцеву владу. Там – джерело всіх Ваших негараздів і біди. Сміливості і розуму, а особливо прагнення до волі і правди, Вам так не вистачає. Прямо та без викрутасів, чесно і без якихось надуманих причин, як на фронті – і все буде “ОК”.

    • Видно що ти не шахтар:сміливості шахтарям вистачає-спустись в шахту і ти побачиш в яких умовах ми працюємо.Джерело наших негараздів і бід – недолуге міністерство ,яке заявляє що ми працювати не хочемо:а на чому нам працювати-на тому металобрухті який більше ремонтують ніж працює.Це тепер не робота-це хоббі:працюючи в шахті,я думаю де мені заробити грошей щоб сім*ю прогодувати(після зміни шахтаря я перетворююсь на будівельника)-бо коли віддадуть зарплатню я не знаю(хіба це зарплатня шахтаря 4500грн.????)

  2. Говорити-не в шахті працювати:скільки вони говорять, а премії ми вже 2 роки не бачим. При тих самих умовах шахти “Львіввугілля”чомусь майже завжди у плані-у них немає такого як у нас:зрізати премію усіма можливими засобами,бо ж це економія фонду заробітньої платні.Так у чому проблема: у тому що керують нами імбіцили чи в тому що люди не хочуть працювати за копійки,які не платять
    ???

  3. Які це лідери профспілок, це так балаболи, яких отшпілили купка лугандонів яка здала схід нашої держави маскалям. Це позор шахтарів, а не лідери. Кожне бачить свою вигоду і торгується аби тільки впливати на процеси. Вусенко тебе губернатор відправив туди, для чого? Щоб розпитувати про не-до лідера Макарчука? Втебе, що небуло інших запитань, ти незнає де крадуть і де намітили красти? Блін розігрують шоу, а лугандон примушує силою людей звільнятися і далі, наголошую примушує. І єхидно сміється з цієї компашки. Сором-лідери!Гостріше потрібно шпілити сепарів!

  4. Треба було прийти і шпілив би тих сепаоів. Всі ви герої давати дома сидячи біля компа коменти.

  5. Улюблена фішка усієї лугандонської банди старе , вкрадене гарничо-шахтне обладнання запускати на вугільні підприємства під виглядом нового помалювавши його новою фарбою, та казково збагатитися на такій схемі.
    Та шахтарі у відкриту волають про те, що їм вже давно не завозять на шахти нового гірничо-шахтного обладнання, а тільки старе добре помальоване, це і є причиною високого показника травматизму та смертності при виробництві на вугільних підприємствах Волині .
    Панове лугандони уже заявляють ,що везуть на шахти Волині гірничі комбайни ,які вже були у вжитку, що знову ж таки дорога до травматизму та фатальних випадків на копальнях. Тому лідерам профспілок варто звернутися в правоохоронні структури для розслідувань про походження цих комбайнів, чи не були вони вивезені з окупованих територій, чи не присутня корупційна складова в закупці даних комбайнів,чи відповідають вони усім технічним вимогам ,сертифікатам якості та належне проведення тендерних процедур?
    На мою думку, є підстави вважати ,що ці б\в комбайни хочуть запхати через Волиньвугілля ,через підставні фірмочки самі керівники ДП Волиньвугілля ,або ж їхні боси з міністерства для власного збагачення. Тому лідерам профспілок та шахтарським колективам слід пильно спостерігати на якість обладнання,яке їм завозять для подальшої праці ,по яких цінах і звідки .
    А на тему трудової книжки Кисельова хотів би додати :
    Людина ,якій нічого приховувати від колективу, з яким вона працює відразу показала б свої здобутки і досягнення у вугільній галузі ,а не ховалась би за ширмою конфіденційності.Доречі генирал так і до сьогодні не назвав своїх інвесторів , ніби то вони такі засекречені,він що грає в наперстки з шахтарями Волині? Тому людині ,яка щось приховує ,не викладає планів своєї роботи, дії якої розбігаються з її словами не місце на такій посаді. Є підствави припускати , що лугандонський генирал-це афера ,яку закрутили високопосадовці міністерства, які в свою чергу: наприклад пан Крук відверто заявили ,що під Кисельова міністерство дасть гроші , а під будь-яку іншу кандидатуру запропоновану профспілками-ні.
    Тому ,шановні панове шахтарі уважно слідкуйте та долучайтеся до усіх процесів ,які проходять у Волиньвугіллі та вживайте дій !

  6. Я відношення до шахт не маю, мій інтерес у тому, щоб подібні люди не осідали у нашому місті, тут своїх таких “Кісєльових”
    вистачить років на 100. От вони прибувають до нас зі сходу на своїх “машинках” модних, а молоді наші хлопці в трунах
    оцинкованих, я вважаю щось тут не так. Чув від людей компетентних, які знають багато усіляких муток якими користуються
    подібні диверсанти, закинуті до нас для знищення наших шахт. Ось декілька сценаріїв так званого “розвитку” вугільної
    промисловості Волині:

    1) Після призначення в.о. на посаду гендиректора Кісєльова починають демонтаж обладнання шахти-1, потім відправляють
    це обладнання на Ремонтно механічний завод так як усе це обладнання потребує ремонту, що само по собі виглядає природньо,
    і на цому ж заводі, усілякими правдами і неправдами списується, як таке що виробило свій ресурс, та по ціні металолому
    розчиняється та зникає. Тут сама собою напрошується відповідь на запитання яке давно всіх цікавмить, чому їм так заважає
    нинішній директор РМЗ, тому щоб призначити свою людину яка і буде займатись “розфасовкою” цього обладнання.
    Потім весь цей, так би мовити, “моталолом” випливає, наприклад в Павлоград вугіллі, де є дуже потужні ремзаводи. Після
    капремонту весь цей вже далеко не металолом продається державі та попадає, в кращому випадку, знову до нас чим
    підтверджується виконання своїх обіцянок, або наприклад у той самий “Сілідов вугілля” де зараз працює відомий нам пан Стасюк
    якого наші шахтарі депортували з міста. Ось цитата по ціні на комбайн:”Директор з МТП і маркетингу ДП “Волиньвугілля”
    Акатов розповів про проведені тендери, на які не були запрошені лідери профспілок і яких було порядку 18,
    але по обладненню не відбулося жодного. Ціна комбайну по тендерах 7 мільйонів 800 тисяч гривень з капремонту.”

    2) Одна із обіцянок була, що прийде інвестор, правда він якийсь таємничий, але скоріше всього, що він є. Думаю ця схема не
    складна: Заводиться інвестор і як нам відомо ніхто не буде вкладати свої кошти без гарантій. Навіть пан Крук казав, що
    Китайський інвестор вимагає державних гарантій, але так як у держави сьогодні коштів нема, гарантією може стати застава
    технічного забезпечення шахти. Потім беруться кошти для технічного переоснащення підприємства з віддачею 1700 тонн за добу
    заздалегідь знаючи, що це не реально. Знаєте, як у банку, дають кредит і самі зацікавлені, щоб ти цей кредит не повернув,
    тому, що майно під заставу завжди оцінюється у півтора рази дешевше від реальної вартості. Потім на шахту, яка не виконала
    своїх зобов”язань перед інвестором, подають в суд, після чого приходять судовиконавці та описують все що було заставлене.
    Далі коли вилучається усе обладнання, його можна продати адже у всього цього майна з”являється новий власник. Все законно.
    Можливо ця схема і є причиною таємниці інвестора, також можна пояснити бажання звільнити окремих керівників, які путають
    усі карти та затягують час, якого у цих ділків обмаль, так як треба спішити скласти вигідні ім угоди, при цьому кабміні якому
    залишилось не довго. А далі як відомо, закон зворотньої дії немає. Навіть якщо вони загадково зникнуть як їхні попередники,
    угоди вже будуть підписані і змінити, щось буде пізно.

    3) Пам”ятаєте як пан Крук ніби оговорившись, казав, що Кісєльов буде призначений на посаду гендиректора об”єднання,
    та директора шахти Бужанської. Це не спроста. Пан Кісєльов виступає за роз”єднання наших шахт, коли Борсук говорив
    про створення шахтоуправління. На зустрічі з шахтарями Бужанської яка відбулася 22.03.2016 Кісєльов заявив, що шахта-1
    являється донором для цієї ж Бужанської, не важко догадатись, що згодом така доля чекає й на шахту-9. Він казав, що хоче
    повністтю забезпечити, за рахунок першої та дев”ятої, на скільки це буде можливо, шахту Бужанську, за прикладом
    Червоноградської шахти-Надіі.
    Також не треба забувати, що шахта Надія теж була укомплектована під зав”язку за державний кошт, після чого була
    приватизована. Ось чому пан Кісєльов згоден розформувати об”єднання “Волиньвугілля” через процедуру банкрутства,
    та списавши борги, приватизувати шахту “Бужанська”, а там якщо хтось і залишиться працювати, відчує на собі ставлення
    як до худоби, яке характерно для таких керівників зі сходу. Звідки я знаю? Я мав нагоду трохи раніше спілкуватись із
    шахтарями які були направлені у відрядження на шахту-10. Там це норма, приклад цьому, поведінка Кісєльова на зустрічі
    з колективом Бужанської 22.03.2016, а також здивування із словами: “Та що ж це за шахтарі такі”. Це ті самі шахтарі які
    не дозволили йому відкрити свій хамовитий рот. Робіть висновки самі, поки що все в ваших руках, але часу обмаль.

  7. а потім вони тихенько вночі повернуться у свій ДНР, як пан Вітушко – і шукай вітру в полі!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер