<

“Напевно, він ревнував її до свого брата” – свідок про обвинувачуваного у вбивстві Каті Литкіної

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:21 | 18.04.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
10
/ коментарі 4

17-го квітня у Ковельському міськрайонному суді, розглядаючи справу вбивства неповнолітньої жительки Нововолинська Катерини Литкіної, судді заслухали 6 свідків.

Засідання відбулося у відкритому режимі. Свідчення у цій справі надали учні Нововолинського електромеханічного коледжу, випускниця гімназії міста Нововолинська, а також колишній класний керівник обвинувачуваного у вбивстві Катерини Литкіної Назара С.

Cуддя Ірина Логвинюк з’ясувала думку присутніх щодо можливості проведення засідання за відсутності потерпілої Вікторії Литкіної, одного з представників захисту Олександра Волощука і частини свідків, які не прибули.

Оскільки рішення проводити судове засідання було прийняте, а клопотання відсутні, в залу суду запросили першого свідка.

Студентка Олена Чорна після присяги розповіла, що з дитячого садочка із Катериною були близькими друзями, потім сиділи за однією партою.

– В 10-му чи 9-му класі вона закохалася в Максима Т., який проживає у Словенії. Він до нас приїжджав не дуже часто, але коли приїжджав, вона старалася піти до нього на зустріч.

Вважаю, що Катерина Литкіна спілкувалася з Назаром С., бо їй дуже подобався його брат. Зустрічі з Назаром відбувалися у школі, тому що ми навчалися в сусідніх класах. Думаю, і поза школою,  і “ВКонтакте” була переписка.

Я впевнена, що у Назара Статочнюка була симпатія до Каті Литкіної. Напевно, він ревнував її до свого брата, тому і оприлюднив в мережі її відверті фото, які вона скидала Максиму, – повідомила Олена Чорна.

На прохання прокурора Артема Рішка свідок обгрунтувала свої твердження про ревнощі. Дівчина розповіла, що Назар С. був агресивним, коли розмова заходила про його брата – про це їй говорила Катя Литкіна. Вона дала відповідь і на інші питання прокурора:

– Катерина Литкіна завжди могла розказати вам про свої проблеми і негаразди? Чи це були правдиві розповіді?

– Про такі випадки завжди розповідала. Ці фото були скинуті Максиму, а він скинув Назару.

– Як ці фото відобразилися на спілкуванні Назара С. та Катерини Литкіної?

– Звичайно, їй було неприємно і не раз з ним зустрічалася і говорила про це. Але йому було все одно, ніби смішно на це.

– Чи спілкувалися ви з Катериною Литкіною, Максимом Т. та Назаром С. через мережу Інтернет?

– Ні. Спілкувалися тільки 1 раз – це була темна пора доби. Катерина Литкіна зателефонувала до мене і запитала, чи не можу я прийти, щоб зустрітися з Назаром С. та Максимом Т. І ми зустрілися, але тоді я побачила тільки силует Максима. Це була зустріч буквально на 15 хвилин. Ми поговорили і розійшлися. Це було літом, там, де проживає Катіна мама.

Свідок розповіла, що Катерина Литкіна зазвичай зустрічалася з Максимом Т. пізно ввечері, після 22-ої години, коли на вулиці було темно.

ЇЇ свідчення перервав адвокат Віктор Шостак, заперечуючи їх. Він пояснив, що ці покази неможливо перевірити та поцікавився, чому Олена Чорна говорить, що відверті фото Литкіної в інтернет викинув саме Назар, а не Максим.

Відтак дівчина пояснила, що її колишній хлопець навчався в класі з Назаром С. У останнього тоді були наміри роздрукувати фотографії і розклеїти у школі, однак ситуація змінилася через втручання вчителів, які дізналися про це.

Судді заслухали решту свідків, які характеризували обвинувачуваного Назара С. з позитивної сторони. Колишні одногрупники розповіли, що хлопець ніколи не відмовляв у допомозі, був завжди відкритим та веселим. Навчався середньо, слухався вчителів та ні з ким не сварився. У поведінці юнака не спостерігалося нервових зривів, був спокійним і врівноваженим.

Його колишній класний керівник з гімназії Тетяна Малєва засвідчила, що в школі він з повагою відносився до старших. Друзів не мав, але й не був ізгоєм, дружив зі всіма – хлопцями та дівчатами.

“Навчатися не хотів, але мама весь час контролювала, приходила в школу і в телефонному режимі ми спілкувалися та намагалися його спонукати до навчання,” – повідомила Малєва.

Таких рис як підлість і злість в поведінці Назара С. вчитель не помічала, скоріше в нестандартних ситуаціях він міг заплакати, каже вона.

Батько вбитої Литкіної поцікавився у педагога, чи мав місце інцидент, коли Назар кинув у шкільній вбиральні петарду. Учитель пригадала, що такий інцидент дійсно стався, проте мама Назара С. на наступний день відшкодувала всі завдані збитки.

Судді постановили продовжити заслуховувати свідків 19-го квітня.




коментарів: 4
  1. Яка любов? Де любов? Двоє пішли на зустріч,двоє вбивали,немає покаяння і мовчать. Жоден не зупинив один одного. Вот любов одного до другого може і є. А любила Катя, тому і уступила,і пішла на зустріч. А ці двоє цим скористались, маньяки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця