<

«Нам позатоплює хати», – люди на вулиці Грінченка в Нововолинську нарікають на неякісний ремонт дороги

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:38 | 21.08.2020 / Нововолинськ / , /
Перегляди
13
/ 1 коментар

У Нововолинську на вулиці Грінченка, в районі шахти №3, нарешті розпочався довгоочікуваний ремонт дороги. Однак, місцеві мешканці скаржаться, що дорожники не опустили рівень землі. Це, за їх словами, призведе до підтоплення будинків.

Про це повідомляє КОРДОН.

«Дороги тут із твердим покриттям не було, але сяк-так їздили. Просили зробити і нарешті дійшла черга й дорожники приступили до роботи. Але вони зняли теплотрасу і стягнули центральну магістраль води, розкопали все і зробили болото. Зараз всипали щебінь і будуть робити асфальт. Треба було або понизити дорогу, або зробити нормальне водовідведення, бо зараз уся вода піде у двори і попідтоплює хати», – обурюється місцевий мешканець Роман Сохацький.

Вулиця Грінченка протяжністю всього 600 метрів, але має великий нахил у бік вулиці Княгині Ольги. Коли йде дощ, дорога перетворюється на річку, а тверде покриття – у болото. Тож місцевим мешканцям з року в рік доводилось ходити у гумових чоботях. Звернення до міської влади та мера міста Віктора Сапожнікова не давали результату. Зрештою, через десятиліття їх почули і нещодавно таки розпочали ремонт. Проте дорожники взялись робити аби-як: зняли стару теплотрасу, розрили каналізацію, засипали все щебенем і втрамбували без будь-якого водовідведення. Таким чином, дорога піднялась ще на добрячих 20-30 сантиметрів відносно попереднього рівня та відносно рівня будинків з обох сторін вулиці.

«Тут колись йшла теплотраса. Всі труби зняли. Отут біля мого будинку був колодязь 3 метри глибиною закритий бетонною плитою. При виконанні земляних робіт – плиту зірвали і розкололи. Дорожні працівники так-сяк прикрили то, засипали щебенем і так лишили. Тут якщо покладуть на щебінь ще 5 см асфальту і висота дороги ще підніметься – вода буде переливатись, бо немає водовідведення! Вся вода піде в подвір’я і попідтоплює хати та господарства», – нарікає Роман Сохацький.

Виданню «КОРДОН» вдалось з’ясувати, хто виконує роботи і скільки на це витратили з міської казни. Зокрема на сайті PrоZorro ми відшукали інформацію про тендер на проведення капітального ремонту вулиці Грінченка в місті Нововолинську. Замовник – виробниче управління комунального господарства Нововолинської міської ради наприкінці травня розіграло тендер, а от виконавець робіт – сумнозвісне ПП «МП Сантехмонтаж», яке очолює відомий бракороб Анатолій Коптюк.

«Треба, щоб вони зняли шар ґрунту до того рівня, як був колись, а не насипали зверху. Комунікації понаривали, але так і не зробили по-людськи! Чому той рівень не вивести і не зняти шар? Все буде тут – нам позатоплює хати», – обурюється місцевий житель Олександр Антонов.

«На що викидають наші гроші? Роблять отак, аби зробити, і відчитатись, і гроші в кишені порозсовувати. Але це ж наші гроші, ми ж платимо податки! Я писала в міськраду про те, що нас затопило і в мене в городі вода. Я писала 3 рази! Всі розуміють, що це є русло і там на початку Грінченка вище. Тому сюди йде притік води. Це природою назначено, навіть діти в школі це знають. А вони наче цього не розуміють, і коли їм кажемо – вони не чують», – додає сусідка.

Згідно інформації, яку оприлюднено в тендері, вартість капітального ремонту вулиці Грінченка – 1 673 980 грн. Однак збитки, завдані таким «ремонтом» можуть бути значно більші.

«Було два звернення – до керівника виконання робіт і до головного інженера замовника. Але вони їх проігнорували. Жодного поточного контролю виконання робіт немає! Жодний нагляд не ведеться! Немає взагалі водовідведення! Куди вода буде діватись? Чи вона стоятиме і підтоплюватиме хату?! Вони думають, що «халява» пройде?» – обурюється Роман Сохацький. 

Таким чином, мешканці окремих домоволодінь вже облаштовують насипи вздовж парканів, адже стає очевидним, що коли підуть осінні дощі – їх затопить. Заразом, ініціативна група людей з вулиці Грінченка збирається скаржитись на виконавця ремонту бракороба Анатолія Коптюка та вимагати переробити дорогу належним чином.

Нагадаємо, на вулиці провели роботи з модернізації водопроводу. Люди були обурені станом дороги після заміни труб. 17-го жовтня 2019 року на вулицю привезли шлак: одну машину висипали, іншу – люди не дали.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер