<

Найбільшу IT конференція Східної Європи у Львові відвідали представники нововолинської фірми WSart

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:27 | 21.11.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Найбільшу IT конференція Східної Європи у Львові відвідали представники нововолинської фірми WSart, яка займається створенням сайтів та програмного забезпечення в Нововолинську.

Lviv IT Arena 2016 – найбільша IT конференція Східної Європи (за інформацією організаторів), яка проходить другий рік у Львові на стадіоні «Львів Арена».

Цього року конференція відбувалась з 31 вересня по 2 жовтня. Захід містив три тематичні потоки – Product, Business та Technology. Доповіді проводились виключно англійською мовою відомими людьми в сфері IT технологій з таких компаній, як IBM, Philips, Uber, Microsoft, HP, Petcube, Amazon, SoftServe та багато інших.

it-arena 2016

Так, як доповідачів та самих доповідей було десятки, описати кожну з них буде проблематично. Скажемо лише, що кожен відвідувач зміг знайти для себе щось цікаве.

Бізнес-потік охоплював найгарячіші питання, як для невеликих компаній, так і лідерів галузі. Відвідувачі змогли дізнатися про унікальні продукти, стартапи, а також тенденції аутсорсингу та отримати поради від творців першокласних сервісів та продуктів.

Продуктовий потік охоплював основні теми з розробки продуктів, таких як проектування, дизайн, і перехід до виробництва продукту. Обговорювався аналіз підприємства, забезпечення якості, тенденції управління проектами, а також брендингу та візуалізації даних.

Технологічний потік містив дискусійний майданчик для ІТ-фахівців на різні актуальні теми: обробка даних даних і штучного інтелекту, мобільні сервіси, соціальні мережі, біоінформатика, робототехніка, автономні транспортні засоби, тощо. Також проводилась серія семінарів для отримання практичного досвіду.

lviv-it-arena-2016\

Нам дуже сподобалась виставка винаходів, стартапів та просто цікавих проектів, про де-які експонати якої, ми Вам хочемо розповісти.

Swimmerix

Swimmerix — це розумний браслет для тих, хто захоплюється плаванням. Браслет Swimmerix в комплектації має спеціальну базисну станцію, яку можна легко кріпити прямо на стінку басейну або класти на бортик. База з’єднується з браслетом і зчитує збираються біометричні дані.

Потенційно розробка може стати галузевим стандартом для людей, які захоплюються або професійно займаються плаванням, оскільки створена плавцем для плавців. Автор ідеї і творець Swimmerix Ярослав Ісаков давно займається плаванням.

lviv-it-arena-2016

RSG — рукавички для велосипедистів

RSG — це багатофункціональні рукавички для велосипедистів, створені командою українських розробників. У проект вже вкладено кілька десятків тисяч доларів. За допомогою спеціальних датчиків вони роблять поїздку на велосипеді безпечнішою і кориснішою.

rsg-lviv-it-arena-2016

Датчики можуть допомогти скласти план харчування на основі даних про серцебиття велосипедиста, швидкості і складності його їзди, а також дистанції. За допомогою вібрації рукавички дають знати своєму власникові про те, що йому варто знизити навантаження і швидкість, так як пульс став занадто високим. Також винахід може співпрацювати із смартфоном велосипедиста, сигналити, якщо хтось сторонній чіпає велосипед, і передавати сигнали іншим велосипедистам.

За безпекою стежить додатковий пристрій iCAS, прикріплений на велосипед — він подає на рукавичку сигнал про те, що до нього наближається автомобіль, на відстані до 5 метрів (на випадок, якщо сам велосипедист його не помітив).

rsg-lviv-it-arena-2016

Synchronous

Перший в історії український прототип електричного автомобіля. Synchronous є унікальним і незвичайним прототипом в світі електричних транспортних засобів. Авто обладнане сонячними батареями на даху для часткової підзарядки електричних батарей.

Synchronous має дуже незвичний вигляд, що нагадує середньовічні карети. Таким автомобілем важко буде щодня користуватись, але він буде ідеальним для таксі, туристичним автомобілем для екскурсій чи аналогом лімузину для святкових подій.

synchronous car lviv-it-arena-2016

Габарити електромобіля складають 2,1х2,2х4,5 м. Synchronous розрахований на 7 чоловік — водій та 6 пасажирів. Салон обладнаний 2 м’якими кріслами, кондиціонером. Вікна затоновані.

Запас ходу на одній зарядці акумуляторів 130-160 км. Транспортний засід розвиває швидкість 60-70 км/год.

synchronous car lviv-it-arena-2016

Droopy

Українська розробка для розумного поливу домашніх рослин. Вона являє собою вазу з невеликими шнурами для подачі води і доступом в інтернет. На шнурах також знаходяться датчики, які збирають інформацію про температуру повітря, стан грунту. Такі дані будуть корисні для догляду за різними видами рослин. Користувач може налаштовувати періодичність та інтенсивність поливу рослини. Але якщо датчики визначають, що квітці потрібно більше води, додаток на смартфоні дасть про це знати господареві вазона. Droopy може поливати одну або дві однакових рослини. Розробка може бути корисною для мандрівників і для тих, хто постійно забуває полити квіти.

droopy-lviv-it-arena-2016

LaMetric

Команда LaMetric вирішила перенести повідомлення з портативних пристроїв на новий рівень. Молоді українські винахідники розробили спеціальну світлодіодну панель, яка здатна відображати «ключову» для власника інформацію. Метричний пристрій може відображати час, погоду, листи, показувати кількість передплатників і лайків в Facebook, навіть дані бірж.

la-metric-lviv-it-arena-2016




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа