<

Начальник управління освіти у Нововолинську незаконно обіймає посаду, – депутат вбачає корупцію в діях Сторонського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:47 | 14.01.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
63
/ коментарів 5

Депутат Нововолинської міської ради Микола Лукашук заявив, що начальник управління освіти Ольга Лакиш обіймає посаду незаконно, оскільки отримала її не зважаючи на родинні зв’язки з заступником колишнього міського голови Андрієм Сторонським. Депутат зазначив, що він вбачає в цьому корупційну складову і вимагає провести розслідування.

14-го січня на засіданні сесії він подав та озвучив депутатське звернення про конфлікт інтересів постійного характеру.

“Прошу з’ясувати дотримання законності щодо займаної посади начальника управління освіти виконавчого комітету Нововолинської міської ради Ольги Лакиш“, – зазначив Микола Лукашук.

Він вважає, що Лакиш не відповідає вимогам до начальника управління освіти оскільки, відповідно до п.17 Постанови КМУ № 169 від 15.02.2002 вона повинна була не допуститися до конкурсу і пройти другий етап оголошеного конкурсу, а бути відстороненою та внесеною в кадровий резерв. А конкурс на посаду начальника управління освіти повинен був оголоситися повторно.

За словами Лукашука, Ольга Лакиш та Андрій Сторонський, який обіймав посаду заступника міського голови та секретаря ради, свідомо порушили ЗУ «Про запобігання корупції», адже вони є родичами.

“Начальник управління освіти є на посаді незаконно, оскільки вона є близькою родичкою попереднього безпосереднього керівника, ексзаступника міського голови та роботодавця Андрія Сторонського, а саме, двоюрідною сестрою”, – зазначає Лукашук.

У запиті йдеться, що відповідно до ст. 1 ЗУ «Про запобігання корупції» близькі особи – члени сім’ї суб’єкта, зазначеного у частині першій статті 3 цього Закону, а також чоловік, дружина, батько, мати, вітчим, мачуха, син, дочка, пасинок, падчерка, рідний та двоюрідний брати, рідна та двоюрідна сестри, рідний брат та сестра дружини (чоловіка), племінник, племінниця, рідний дядько, рідна тітка, дід, баба, прадід, прабаба, внук, внучка, правнук, правнучка, зять, невістка, тесть, теща, свекор, свекруха, батько та мати дружини (чоловіка) сина (дочки), усиновлювач чи усиновлений, опікун чи піклувальник, особа, яка перебуває під опікою або піклуванням зазначеного суб’єкта.

“Як наслідок, непотизм (надання родичам або знайомим посад незалежно від їхніх професійних здібностей) спричинив порушення низки законів, постанов та інших документів, а саме: згідно р. 5, п 5.1 Положення про освіту особа, яка призначається на посаду начальника, повинна мати вищу педагогічну освіту, стаж керівної роботи в навчальних закладах не менш як 5 років та володіти державною мовою”, – аргументує депутат міської ради.

Нововолинський депутат вимагає провести додаткове розслідування і зазначив, що за такі дії повинні понести відповідальність та, в разі чого, покарання згідно чинного законодавства.




коментарів: 5

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер