<

У Нововолинську Ігор Гузь зустрівся з батьками, сини яких загинули в зоні АТО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:09 | 6.03.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

2-го березня у Нововолинську відбулася зустріч народного депутата України Ігоря Гузя з батьками, чиї сини загинули в зоні АТО.

Присутні розповіли нардепу про проблеми пільг на комунальні послуги, путівок у санаторії, проїзду у громадському транспорті та інші.

Ця категорія населення сплачує 50 % від усієї вартості комунальних послуг. “Та справа полягає в тому, що люди, які мають субсидію, платять на половину менше, аніж ми. Субсидія у цьому випадку – не вихід, бо вона діє лише на опалювальний період”, – розповіли батьки.

Нардеп зауважив, що для того, аби така категорія людей могла користуватися і пільгами, і субсидією, потрібні зміни в законодавстві. Ігор Гузь запропонував розглянути це питання на брифінгу у Верховній Раді.

“Відразу скажу,  було б добре, аби в брифінгу взяли участь сім’ї з Нововолинська, Володимира – Волинського, Любомля. Дорогу ми оплатимо”, – додав він.

Що стосується питання безоплатного проїзду у громадському транспорті в межах області, то нардеп пообіцяв розглянути це питання, але воно стосуватиметься лише найближчих родичів загиблих в АТО .  “Обурює той факт, що у Львів ми можемо заїхати за 50 % від вартості квитка, а от зі Львова у Нововолинськ – безкоштовно”, – зауважили батьки.

Присутні розповіли нардепу, що достеменно не знають своїх прав та пільг. Ігор Гузь запевнив їх, що у письмовій формі передасть список усіх пільг, які передбачені для сімей загиблих.

Що стосується отримання путівок на санатарно-курортне лікування, то проблема полягає в тому, що вони виділяються згідно черги, до складу якої входять і ветерани Великої Вітчизняної війни. Ігор Гузь висунув пропозицію створити окрему чергу для родичів загиблих в АТО.

На зустрічі з нардепом був присутній і Василь Касьянсину якого “приписують” самогубство. “Мова йде про те, щоб хлопця, в першу чергу, визнали загиблим в АТО”, – зауважив Ігор Гузь.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер