<

Громадський транспорт та літні тераси кафе працюватимуть, відвідування спортзалів рекомендують припинити: ситуація з карантином у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:09 | 5.06.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
7
/ коментарі 3

На Волині 4-го червня прийняли рішення щодо скасування деяких карантинних обмежень з огляду на погіршення епідеміологічної ситуації. У Нововолинську на сьогодні ситуація з COVID-19 залишається стабільною та контрольованою, однак ряд раніше дозволених пом’якшень рекомендують обмежити.

5-го червня відбулося засідання комісії ТЕБ і НС. До міської влади Нововолинська надійшов протокол засідання обласної комісії. У Волинській ОДА вирішили скасувати такі раніше дозволені карантинні обмеження: проведення спортивних заходів без глядачів, проведення релігійних заходів, відвідування фітнес-залів, відвідування закладів дошкільної освіти.

На засіданні комісії в Нововолинську зазначили, що вже все запущено і важко відмінити.

“Ми тримаємося на рівні, люди видужують, різких поширень хвороби немає, реєструємо по одному-два поодиноких випадки. Ми маємо довести до відома рішення обласної комісії, рекомендувати дотримуватися заборон. Якщо ситуація буде погіршуватися зберемо нове засідання”, – зазначив мер Нововолинська Віктор Сапожніков.

Пасажирські перевезення, робота ринків та магазинів, літніх терас у місті – дозволяється. Однак рекомендують заборону спортивних заходів та роботу спортзалів, релігійним організаціям – забезпечити чіткий контроль за дотриманням карантинних заходів.

Про відкриття ресторанів та кафе мова навіть не йде. Попри те, що Кабмін вирішив послабити карантин із 5-го червня, дозволивши повноцінно працювати закладам харчування, церквам – проводити богослужіння, людям старше 60-ти – покидати оселю, Волинської області ці пом’якшення не стосуються.

На відміну від Нововолинська, Володимир-Волинський зараз серед лідерів по збільшенню захворюваності на коронавірус в області. Тому там навіть відмінили курсування громадського транспорту.

Якщо в Нововолинську буде зростати захворюваність, також будуть приймати більш жорсткі міри. Мер міста зауважив, що кожен мешканець несе відповідальність за розвиток подій з епідеміологічною ситуацією.

“Нововолинці не виконують карантин. Починаючи від масок до дезінфекції, та від скупчення людей до дистанції. Це ваша відповідальність – тих, хто не виконує вимоги карантину. В результаті такого відношення немає гарантії, що ситуація не погіршиться”, – сказав Сапожніков на засіданні.

Невтішна ситуація на центральному ринку. Деякі продавці не виконують вимог, працюють без масок.

Нагадаємо, із 9-го червня відновлюється робота дитсадків у Нововолинську. До відвідування допустять тих дітей, у котрих обоє батьків працюють, тобто є нагальна потреба. Кількість чергових груп скоротили вдвічі.




коментарів: 3
  1. Як вже надокучили ті морди Сапожніеов, Сторонський, Мороз. Ніяк вже не можуть нажертись

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер