<

На ТзОВ «Птахокомплекс Губин» відбулися гарнізонні тактико-спеціальні навчання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:41 | 2.06.2017 / Нововолинськ / , /
Перегляди
24
/ 1 коментар

31-го травня на пункт зв’язку частини ДПРЧ-5 м. Нововолинська поступило повідомлення, що внаслідок розгерметизації аміачної холодильної установки на ТзОВ «Птахокомплекс Губин» у місті Нововолинську на вулиці Сокальській, 30 відбувся вилив у навколишнє середовище близько 6 тонн аміаку.

Відповідно до тактичного задуму внаслідок порушення вимог правил безпеки праці порушена герметичність аміачної холодильної установки, що призвело до виливу у навколишнє середовище близько 6 тонн аміаку. Від отруєння парами аміаку постраждав 1 працівник об’єкту. Хмара аміаку поширюється в напрямку житлового сектору. У зону ураження може потрапити населення у кількості 345 людей.

Вогнеборці, що прибули на місце умовної аварії, провели евакуацію працівників з території заводу. Аварійною ланкою  підприємства в засобах індивідуального захисту здійснюються спроби закрити вентиль для запобігання витоку аміаку. Створили об’єктовий штаб з ліквідації аварії та за допомогою прибору хімічної розвідки «ДОЗОР-С-М», провели обстеження території та оцінку обстановки. Хімічне відділення АРЗ СП в складі ланки ГДЗС провели накладання бандажу на пошкоджений ресивер для припинення витоку парів аміаку над компресорною. Рятувальники розгорнули дегазаційний пункт для виконання робіт по санітарній обробці задіяного в осередку аварії особового складу та спеціальній обробці техніки.

Особовий склад чергового караулу діяв чітко й злагоджено. Завдяки цьому надзвичайну ситуацію ліквідовано вчасно.

Поставлена мета проведення навчально-тренувальних занять була досягнута, оскільки керівники підрозділів забезпечили вирішення усіх поставлених завдань. Дії особового складу 5-ої Державної пожежно-рятувальної частини були відзначені, як узгоджені.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер