<

На території закритої шахти № 8 мешканці Нововолинська розростається самовільне сміттєзвалище

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:15 | 4.08.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
84
/ Коментарі відсутні

На території закритої шахти № 8 мешканці Нововолинська створили самовільне сміттєзвалище, яке з кожним роком стає все масштабнішим.

Ще зовсім нещодавно шахтарське містечко Нововолинськ пишалося своїм розквітом. Однак, за станом на даний час з 11 шахт працюють лише 4: шахта № 1, шахта № 5, шахта № 9, шахта Бужанська, в стані будівництва шахта № 10, – пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Що ж залишає по собі закрита шахта? Терикон – штучний насип з порожніх порід, витягнутих при підземній розробці покладів вугілля. Нововолинські терикони так і не дочекалися рекультивації. В процесі рекультивації земель терикони є об’єктами озеленення й залісення. В деяких випадках можливе озеленення без переформування відвалів. Та природа взяла справу в свої руки: терикони з роками почали самі заростати зеленню. Облюбували рости на штучних насипах берези. Трохи породизабрали для насипання доріг у селех, а частину териконів, по можливості, було розсунуто.

Здавалося б природа сама переродиться і сама очиститься після довготривалого промислового виснаження. Але ж ні. Територія навколо шахти № 8 стала самовільним сміттєзвалищем. Роками мешканці Нововолинська вивозять туди різноманітне сміття: пляшки, старі вікна, сіття після ремонтів. Вражаючими є масштаби промислових відходів. «Озера» застиглого бетону після миття бетономішалок. Гори темних, піщаних відходів невідомих сполук.

Окрім того, поруч зі сміттям утворилися глибокі ями, що вказує на несанкціонований забір чорнозему та «дослідження» чорних археологів.

011
012
014
015
016w
017w
018w
02w
020w
021w
022w
04w
06w
07w
08w
09w
1w




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок