<

На шахту №9 «Нововолинська» приїхав новий керівник: працівники копальні стверджують, що це рейдерське захоплення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:12 | 9.09.2022 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
6928
/ коментарів 9

9-го вересня на шахту №9 «Нововолинська» з юристом та службою охорони приїхав новий керівник копальні Сергій Троцько, якого призначили 5-го вересня. Працівники підприємства вважають, що наказ з яким він приїхав – підроблений, і це рейдерське захоплення. Новопризначений директор запевняє, що все законно.

Шахтарі розповіли журналістам БУГу, що новопризначений директор увірвався до кабінету керівника копальні Володимира Юрківа та викрав документацію і ноутбук.

Люди кажуть, щоб безперешкодно потрапити на підприємство, Троцько з собою привіз десять молодиків зі служби охорони, які більше схожі на «тітушок».

Працівникам копальні молодики документів ніяких не показали, сказали тільки, що фірма називається «Security», де зареєстрована, вони також сказати не змогли.

Шахтарі цікавились у нового директора, чому його не приїхав представляти представник з міністерства, як це було зазвичай, і чому знову змінюють директора «дев’ятки», адже працівники задоволені керівництвом.

“Ми проти вашого призначення. Ви розумієте, що вас сюди не пустять ні завтра, ні післязавтра. Думаєте захопили кабінет і це щось змінить. Ми до вас тут чудово працювали. Чому ви всі сюди претесь, то одні, то другі?”, – звернувся шахтар до Троцька.

Сам Сергій Троцько спростовує звинувачення працівників, говорить, що Міністерство Енергетики України призначило його на посаду виконуючого обов’язки директора шахти №9 «Нововолинська» 5-го вересня, рішення законне та внесене до реєстру. І зазначив, немає таких положень у законодавстві, щоб представник з міністерства представляв нового в.о керівника копальні.

“Приїхав зі своїм юристом та охоронною фірмою, щоб очолити підприємство. Зайшов до кабінету попереднього керівника, ознайомив його з наказом, він відмовився покинути своє робоче місце, викликав працівників та гірників з шахти. Для того, щоб до мене не була застосована фізична сила зі мною була охорона”, – сказав Троцько.

Професіонал з антикорупційної діяльності шахти №9 Павло Голота розцінює дії Троцька як рейдерське захоплення.

“Це рейдерське захоплення державного підприємства. Приїхала якась особа з представниками «тітушок». Які поводили себе спочатку дуже агресивно. Згодом вони представилися приватною фірмою, які надають особисту охорону. Зі слів Троцька, він був призначений міністерством, але представника з ним немає. Тож підстав вважати його керівником у нас також немає. Можливо, наказ з яким він приїхав – підроблений.

З кабінету вони забрали ноутбук та службові документи, які занесли до машини. Ми зараз будемо писати заяву про крадіжку, – розповів Голота.

Троцько ж стверджує, що він ніяких документів не виносив.

Обговорення з кабінету Юрківа перенесли на вулицю. Для підтримання правопорядку приїхали працівники поліції, вони перевірили документи молодиків зі служби охорони та оглянули їхні автівки. Представники з військкомату вручили «охоронцям» повістки.

Люди продовжили висловлювати своє обурення, вони незадоволенні призначенням нового директора і методами, якими він потрапив на підприємство. Кажуть, що будуть писати звернення до президента.

Троцько журналістам БУГу розповів, що він родом з Соснівки Львівської області, там 17 років працював на шахті «Надія», пройшов шлях від електрослюсаря до директора підприємства.

“У нас одна програма від президента України, яку ми підтримуємо і хочемо розвивати. Це збільшення видобутку вугілля, збільшення робочих місць, підняття заробітної плати, щоб люди нормально працювали. Адже в країні дуже складна ситуація, не вистачає енергоресурсів і починається опалювальний сезон. Також у нас війна і потрібно, щоб економіка працювала”, – говорить Троцько.

На запитання чому, на його думку, колектив налаштований проти нього, відповів: “Я спілкувався з працівниками, налаштовані агресивно проти мене декілька осіб, я не бачив, щоб весь колектив до мене погано був налаштований”.

Законність рішення перевірятимуть правоохоронці.

Нагадаємо, 29-го липня на шахту №9 призначили нового в.о директора Віктора Геращенка з Донбасу. Колектив копальні не пустив його на територію, згодом наказ про його призначання міністерство скасувало.

Читайте також:

Шість гірників шахти «Надія» на Львівщині, відмовились виїжджати на поверхню з вибою. Працівники протестують проти новопризначеного керівника.




коментарів: 9
  1. А по закону зробити можна було? Діють, як бандюки з підворіття. Напевно, бандюки і є

  2. Якщо країна потребує вугілля, то чому досі не добудували шахту 10? Вгатили стільки мільйонів і хто за це понесе відповідальність?

  3. Заберіть юриста в армію, нехай взнає звідки адреналін виділяється.
    А тітушок спустіть у шахту і “забудьте” на тиждень. Якшо не усвідомлять, то спустіть ше раз, але вже без застосування кліті.
    У нас військовий час, не грайтеся з покидьками!

  4. Ну да, “сесюріті” – так це справжня ГОПОТА, які такі “security” приїжджають на державний об’єкт, навіть якщо з офіційно призначеним керівником, в кедах, кросівках, в спортивних костюмах, чи толстовках, з капюшонами на макітрі, і стоячи згорбленим як гопота, не буде дивно, якщо ще й на “корточках сємкі харкали”… Security – це в першу чергу гарно підтянуті, як то кажуть з осанкою як в армії, в спец-формі люди, які мають всі необхідні документи і посвідчення, з особовим номером!!! А це просто бидло-гопоту привезли з собою, з такими розмова має бути коротка, тому воєнкомат вчасно відреагував, роздавши повістки!!!

    • Кого роздавши??? Повістки???
      Ви серйозно?
      Невже Ви вірите що хочаб одного заберуть ???
      Це все як у нас в країні. Все проплачено , все всі знають, а простолюдинам показують те , що вони хочуть бачити

  5. Країні треба вугілля. А юрків зробив із шахти притон. Всіх все задовільняє, стаж іде бюджетні кошти виділяються, вугілля мінімум. То так можна державу доїти ще не один рік. Ось і не хочуть нового директора.

    • Зброд якраз танчев на шахту понабирав, а зараз лишились ті хто працював до нього. А на рахунок доїти державу, 9 шахта дає хоч якесь вугілля, на відміну від бужанки, чого туди не йдуть фахівці піднімати її з колін. Доярі прийшли вже в об’єднання і на бужанку зарплата за 200 т болота +1 м проходки за місяць 25000 тис., Напевно в вересні за 300 тон + 2 м. Проходки буде вже 30000 тис. Зарплати. Так хто доїть?????

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер