<

На шахті №9 “Нововолинська” відключають електроенергію за борги

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:42 | 2.11.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
3
/ коментарі 2

Електроенергію на вугільному підприємстві №9 міста Нововолинська відключають впродовж 2-3 годин на добу.

Голова профспілки шахти Василь Гура каже, що ситуація могла б бути гіршою, якби не останній візит 27-го жовтня представників вугільної галузі Нововолинська у Міністерство. Так, у Червонограді копальням зовсім не дають електрики за борги. Нововолинська шахта №9 поки обмежується 3-ма годинами без електроенергії. Таким чином “зверху” попереджають, щоб копальні повертали несплачені кошти.

На думку голови профспілки копальні – це ще один крок міністра Демчишина до закриття шахт. “Їм не вдається поставити свої кадри у ДП “Волиньвугілля”, тому які можуть бути дії? Наступний зашморг для вугільної галузі. Це не Міністерство, скажу вам, а похоронне бюро”, – говорить Василь Гура.

Гірники переконані, що роботу копалень блокують чиновники. З глобальними цінами на газ, країні вкрай потрібне вугілля, а в той час шахтам відключають електроенергію. Шахтарі вже давно мають проблеми зі збутом вугілля. Тепер через вимикання світла зупинився не лише видобуток, а й його відвантаження. В ситуації, що склалася, відключати вугільні підприємства від електроенергії – це диверсія. Адже кожна тонна вугілля сьогодні важлива для енергобезпеки.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер