<

На шахтах Нововолинська знеструмлені тільки скіпові підйомники

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:09 | 26.03.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Зі слів директора ДП “Регіональні електричні мережі” Волинська філія Олег Адамський на шахтах Нововолинська знеструмлені тільки скіпові підйомники. Інші підрозділи підприємств постачаються електроенергією і на далі.

Олег Адамський як керівник підприємства, яке постачає електроенергію шахтам Нововолинська, неодноразово озвучував критичну ситуацію із заборгованістю гірничих підприємств перед ДП “Регіональні мережі” Волинська філія.

“На сьогодні ДП “Волиньвугілля” та шахта №10 заборгували нашому підприємству приблизно 56 мільйонів гривень. Ми ж не можемо нерентабельно працювати! За що утримувати трансформаторні підстанції? Проводити ремонтні роботи? Це ж не мала сума. Підприємства попереджалися про відключення електроенергії, вели переговори про початок погашення заборгованості – однак все марно. Два дні тому мені надіслали розпорядження із Києва, з центрального офісу про відключення шахт від електроенергії. Я передзвонив усім керівникам шахт, порадив розмовляти із нашим генеральним директором, давати якісь гарантії хоча б початку погашення боргу. Але, ніяких дій ні від керівництва ДП “Волиньвугілля”, ні від  директорів шахт не було”, – говорить Олег Анатолійович.

Адамський каже, що складається таке враження, ніби на державному рівні вирішили зруйнувати енергетичну галузь України. “Ніякої реакції профільного міністерства – хіба це не безвідповідальність?”, – обурюється директор енергетичного ДП.

Однак, і зараз Олег Адамський іде на зустріч керівникам шахт. Так, на прохання директорів електропостачання було відновлення на шахті №1 “Нововолинська” та шахті №9 “Нововолинська”.

На сьогодні реакція держструктур, від яких залежить вирішення питань погашення боргів вугільних підприємств перед ДП “Регіональні мережі” – нульова. Якщо питання виплати заборгованості по зарплаті шахтарям ще якось лобіюється в уряді, то питання погашення боргів за використані енергоресурси нікого в Міністерстві та Кабміні не турбує.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок