<

На шахтах боргують не лише гірникам: більш як мільйон гривень винні працівникам охоронної фірми на копальні №10 “Нововолинська”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:20 | 18.01.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Майже 2 роки охороні шахти №10 “Нововолинська” не платять зарплати. За цей час заборгованість перед ТОВ “Охоронне підприємство “Бізон” зросла до понад мільйона гривень, але жодного кроку у вирішенні цієї проблеми зроблено не було.

Десята – єдина в Україні шахта, що знаходиться на стадії будівництва. Фінансування відбувається за рахунок бюджетних коштів України, а замовником виступає Державне підприємство “Дирекція по будівництву об’єктів”. Копальня, на яку покладають великі надії працівники вугільної галузі і яку в народі називають “золотою жилою” для бажаючих покласти державні гроші у власні кишені, нещодавно зміцнила свій статус ще й через те, що знайшлися інвестори, готові вкладати мільйони в підприємство. Поки “швейцарці” готують відповіді гірникам, питань стає все більше.

Працівники копальні – це не тільки шахтарі. Вже чотири роки поспіль свої послуги надає ТОВ “Охоронне підприємство “Бізон” – близько 25-ти людей охороняють майно копальні. 18 місяців тому їм перестали виплачувати заробітні плати.

“На шахті охоронцям говорять: “Якщо не подобається – звільняйтеся, ми знайдемо на заміну некваліфікованих людей”. В кінці року привезли дороговартісне обладнення і викинули просто на вулиці, воно зараз під снігом лежить, за ним ніхто не дивиться. Словом, за чотири роки, які ми тут працюємо, такого бардаку не було. Зверталися до керівництва, до замовника. Кажуть, це не наші проблеми. У мене душа болить, як не наші? Ми 4 роки охороняємо шахту. Змушені були звернутися в усі інстанції, тому що з таким відношенням копальня ніколи не побудується. Нам не платять, говорять що в державі грошей немає, і при цьому привозять дороге обладнення, яке в снігу лежить і скоро буде непридатним до використання.

Через борги щомісячно подавали претензії письмово, нам говорили почекати, мовляв, кошти держава дасть на будівництво і ми вам виділимо. В кінці-кінців замовник частину коштів, що надійшли, повернув в бюджет як невикористані, маючи мільйонну заборгованість по зарплаті. Зовсім незрозумілі дії. Люди всі в шоці”,- розповідає директор ТОВ “Охоронне підприємство “Бізон” Віталій Бувін.

Податкова прислала повідомлення про блокування рахунку фірми і ніякі пояснення охоронців про те, що держава не платить гроші, їх не хвилюють. Директор ДП “Передпускова дирекція шахти №10 “Нововолинська”  Сергій Кожушкін, зі слів начальника охоронної фірми, каже, що нічого працівникам не винний.

“Договір заключено ще у 2011 році. Всі акти виконаних робіт підписані щомісячно, претензій до охорони немає. Мої люди хочуть забезпечувати свої сім’ї, мати якусь копійку. Ми не якісь нелегали, а офіційна фірма, яка працює. Але грошей платити нам не хочуть”, – відзначив Віталій Бувін.

Виконуючий обов’язки голови правління ПАТ “Укрзахідвуглебуд” Ярослав Гупало журналістам “БУГу” коментарі надавати відмовився:

-Це дуже розлоге питання, я не можу по телефону вам все розказати.

-Ми можемо до вас приїхати?

-Приїжджайте після 20-го числа. Вибачайте, я більше не можу говорити.

Не відповідає на телефонні дзвінки і директор ДП “Передпускова дирекція шахти №10 “Нововолинська”  Сергій Кожушкін. Журналісти “БУГу” продовжують розслідування.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа