<

На сесії селищної ради у Жовтневому депутати більшістю голосів проголосували за перейменування селища на Гірниче

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:24 | 24.02.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
1
/ коментарів 7

23-го лютого на сесійному засіданні в Жовтневому з 16-ти присутніх народних обранців 12 віддали голоси за перейменування населеного пункту на Гірниче. Однак селищний голова Олександр Топорівський не виключає можливості ветування рішення ради.

Зі слів секретаря селищної ради Наталії Лобойко, згідно з опитуванням майже всі жителі Жовтневого обирали стару назву селища. Багато хотіли б змінити назву населеного пункту на Шахтарське. Так як біля Нововолинська вже є село з однойменною назвою, селищний голова Олександр Топорівський запропонував назву Шахтарськ.

“Ми плануємо залишити селище в складі Нововолинська і щоб не було потім плутанини запропонована назва Шахтарськ. Багато жителів віддали свої голоси за Волинське. Але так як у нас і область Волинська, і місто Нововолинськ поряд, і вулиця у жовтневому Волинька є, то більшість проголосували за Гірниче”, – каже секретар селищної ради.

Однак Олександр Топорівський на разі вирішує, чи заветувати і відправити на повторний розгляд ради чи залишити в силі це рішення.

“Проведемо консультації з громадськістю і попросимо депутатів здати листи квартирного обходу (вони повинні були поцікавитися, яку назву пропонують жителі селища), а тоді будемо робити певні кроки. На громадських слуханнях найбільше голосів набрав варіант Шахтарськ, і з тих матеріалів, які мені надали депутати, це найменування лідирує зі значним відривом. Тому, в принципі, є підстави, щоб переглянути це рішення”, – відзначив селищний голова Жовтневого.




коментарів: 7
  1. На мою думку, потрібно було б, все-таки назвати Нові Біличі. І таким чином поновити історичну справедливісь. Чорт-і-що, якесь Гірниче чи Шахтарськ. Як банально! Проте, “совок-совком”. Який вп’явся у наші душі із цицьковим молоком. А ще було б краще – “Снєжноє-на-Волині” чи “Сапоговск”.

    • Анатоль, не живете Ви в Жовтневому, так що не Вам називати його Новобіличі.
      Куріть бамбук.

  2. А подумали жители Жовтневого , за чей счёт менять документы будут , паспорта , карточки 30-ти километровки , завещания , да и многое прочее? Скорей всего , что не думали и чем плоха та назва ,что есть .

  3. ще ж треба историю написати, щоб про тих клятих, що Жовтневе побудували – нi-нi… знов росходи…

  4. Це ми вже проходили, історія повторюється. але нічого не вчить.Більш важливих проблем звичайно немає в нашій ситуації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа