<

На повороті третьої у Нововолинську зроблять освітлення?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:39 | 27.12.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
10
/ Коментарі відсутні

Під час пленарного засідання Нововолинської міської ради 24-го грудня депутати підняли питання щодо необхідності освітлення повороту третьої, щоб унеможливити випадки загибелі людей.

Зокрема, йшлося про те що ця ділянка шляху вже давно стала аварійно-небезечним місцем, де виникають ДТП з трагічними наслідками. Обранців народу цікавило питання, чи можна провести освітлення на цій ділянці дороги.

Траса, яка знаходиться між вулицею Луцькою 24 і аж до 4-ї шахти в радянські часи ремонтувалася за рахунок «Оснастки», потім перейшла в підпорядкування облавтодору. Зараз вести переговори з облавтодором відносно освітлення нема сенсу – підприємство в боргах. Деякі депутати висловили надію, що допомогти може «Пан Курчак».

«Вони заплатили 8оо тисяч, ще «висять» 90 тисяч штрафних санкцій, тому сказали: « Вибачте, криза і для нас є». Через те ми робимо за їхні гроші, але самі», – відзначив Віктор Сапожніков. Він також зауважив, що прожектор не можна ставити, бо через яскраве світло водії не зможуть нормально керувати транспортними засобами, і взагалі, що аварія не залежить від того, яке освітлення. «Якби у нас були штрафи відповідні і машин на польських номерах менше ганяло…», – додав міський голова.

Натомість депутати переконані: там люди гинуть через погану видимість. Сергій Семенюк з даного питання зареєстрував депутатське звернення і запропонував провести світло тільки на пішохідний перехід, що потребує мінімальних коштів.

Володимир Рожелюк звернувся до присутніх, що на це не можна витрачати кошти з міського бюджету, хоч на освітлення переходу, за словами депутатів, потрібно біля 20-ти тисяч гривень.

«Дорога не наша, але в той же час, якщо ми доставимо з вулиці ще 1-2 стовпи, не буде ніякого фінансового порушення. Можна взяти відношення у облавтодору, віднести перехрестя до вулиці – тоді підключимо світло. Давайте з цього почнемо, дізнаємось, скільки це буде коштувати і чи можемо рухатися вперед», – намагався спростити обстановку міський голова, бо в залі уже почалася словесна перепалка між слугами народу.

«Ви тільки прийшли і вже хочете все зробити», – гукав Володимир Рожелюк до члена Громадянської Позиції Сергія Семенюка. Натомість новообраний депутат переконаний, що роботи слід починати негайно: «Трапляється дуже багато аварій, і чекати, поки держава виділить кошти на освітлення, часу немає, в кращому випадку це буде 2018 рік».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок