<

[ОНОВЛЕНО] На Нововолинському ливарному заводі загинув працівник

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:19 | 19.10.2016 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
45
/ коментарі 4

Працівник Нововолинського ливарного заводу загинув внаслідок вибуху на підприємстві. Двоє інших перебувають у лікарні. Чому сталася ця трагедія з’ясовує слідчо-оперативна група.

Біда трапилася 18-го жовтня. Аби перевірити герметичність цистерни, працівники накачали її повітрям. Зварювальний шов не витримав тиску та стався вибух. Вибуховою хвилею травмувало трьох працівників. Один з них, чоловік 1955-го року народження, помер у лікарні. Він працював за договором цивільно-правового характеру, тобто офіційно неоформлений. Це означає, що від фонду соціального страхування його родина компенсації не отримає.

73-річного майстра підприємства госпіталізували в реанімацію місцевої лікарні. В нього виявили черепно-мозкову травму та забійні рани носа та лоба. Він житель одного із сіл Іваничівського району. Ще одного працівника підприємства – 64-річного жителя Нововолинська госпіталізували в хірургію міської лікарні. У нього діагностували, зокрема, забійно-рвану рану правої щоки.

Експерти мають озвучити офіційну причину нещасного випадку на ливарному виробництві.

У правоохоронних органах поки відмовляються надавати будь-які коментарі щодо інциденту.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 271 (Порушення вимог законодавства про охорону праці) Кримінального кодексу України. Санкція статті, зокрема, передбачає позбавлення волі на строк до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років.

У ході розслідування цього інциденту заплановано ряд слідчих дій. Правоохоронці встановлюють усі обставини трагедії.

739074
1895993
1895995




коментарів: 4
  1. Знову Україна винна? Чи останні *клепки* погубили? А в результаті- посадять…цистерну.Людей жалко.В такому віці внуків няньчити потрібно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок