<

На Нововолинському озері встановили штучні нерестовища

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:32 | 24.04.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
32
/ 1 коментар

На Волині перша акція зі встановлення штучних нерестових гнізд відбулись 23 квітня на озері у Нововолинську. 

Так, рибпатрульні спільно з рибалками-любителями селища Благодатне Нововолинської ТГ встановили 70 нерестових гнізд, – повідомляє пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

До участі в заході також долучився майстер лісу Павлівського лісництва ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» Микола Ярощук, який забезпечив учасників акції матеріалами – гілками хвойних дерев.

Конструкція штучних нерестовищ дуже проста. Зрізані кущі або хвойні гілки зв’язуються у вигляді довгого снопа, а потім по всій його довжині чіпляють порожні пластикові пляшки. Вони будуть утримувати гніздо на плаву. З обох боків прив’язують каміння для стійкого положення конструкції на воді. Після цього їх катером або човном відтягують на 15-20 метрів від берега і встановлюють паралельно до берегової лінії. Якщо рівень води знижується, то гніздо саме відпливає від берега.

«Штучні нерестові гнізда – унікальний і недорогий спосіб поліпшити екологічні умови водойм для відтворення риб. Тому проведені заходи дадуть можливість забезпечити оптимальні умови для нересту на Нововолинському озері та збільшити його рибопродуктивність за рахунок тих видів риб, які розмножуються на рослинному субстраті», – прокоментував акцію начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Волинський рибпатруль планує продовжити проведення подібних акцій, тому власників та користувачів водних об’єктів запрошують приєднуватись для допомоги водним біоресурсам області.




один коментар
  1. Навіщо ці понтові заходи?Майже весь берег покритий пятиметровою полосою очерету.Це ідеальне нерестовище.Риба нереститься на мілких місцях, де водичка тепліша.А не біля дамби де води три метра.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа