<

На мешканців громади, які проти будівництва цементного заводу, вчиняють тиск, – Бокоч на сесії у Литовежі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:45 | 21.01.2022 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
2013
/ коментарів 5

21-го січня відбулася чергова сесія Литовезької сільської ради. На яку вкотре приїхали місцеві активісти, депутати Нововолинської громади та депутат облради Андрій Бокоч.

Голови громади Олени Касянчук на засіданні не було, оскільки вона взяла лікарняний, тож її обов’язки виконувала секретарка ради Мирослава Жукова.

Активісти приїхали на засідання знову, щоб висловити свою позицію щодо цементного заводу та запитали у депутатів, чи довіряють вони фірмі, яка з 2018-го року не має оборотних коштів, була зареєстрована серед сотні інших в одній квартирі та заявила, що має технологію “ноу-хау”, якої ніхто не бачив.

Нагадаємо, 21-го жовтня сесія Литовезької сільської ради прийняла рішення про передачу породного відвалу шахти №7 «Нововолинська» ТОВ «Сонарсен».

Депутат обласної ради Андрій Бокоч зареєструвався та попросив слово. Він зачитав підписаний договір про співпрацю Литовезької громади з компанією «Сонарсен».

“Хотів би зупинитися на ряді питань. Перше – в договорі зазначається, що відвал повинен бути утилізований екологічно-безпечною технологією… Технології переробки природного відвалу є ноу-хау та відповідають європейським стандартам безпекам виробництва та є власністю ТОВ «Сонарсен».

А якщо землю під відвалом не передадуть, то сам відвал лишиться у Сонарсен до 2028 року? “, – зазначив Бокоч.

Він поцікавився у депутатів, чи знають вони щось про це «ноу-хау», чи зареєстрована така технологія в Україні та чи є десь подібне виробництво. Також він запитав, чи є офіційні документи стосовно цієї технології. Однак відповіді не було.

Бокоч додав, що з 2018-го року немає руху на рахунках компанії «Сонарсен», її знали зі статусу платників податку через системне неподання декларації.

“З чого Сонарсен будуватиме завод, якщо за їхнім рахунками не йде жодна копійка. Вже 4-й рік пішов як вони не платять податки. Вдумайтесь. Фірма зареєстрована у звичайній квартирі в Києві. Фірми немає, вона тільки на папері” – сказав Бокоч.

Як розповів депутат облради, понад тисяча жителів Литовежа підписалися проти будівництва цементного заводу на території своєї громади. Вони є працівниками шкіл, садочків, за словами Бокоча, на них з боку влади здійснюється тиск.

Також запитав, що заважає зараз провести громадські слухання в селах, якщо такі вже були проведені у 2020-му році у Заболотцях і Біличах?

Депутати та секретарка Литовезької сільради відповідати на запитання Бокоча не стали, попросили надсилати офіційні запити.

Читайте також: Схеми навколо цементного заводу: кримінальний інвестор з фірмою у квартирі, маніпуляції Касянчук та довга рука Сапожнікова




коментарів: 5
  1. їм добре вони працівники шкіл та садочків, а остальні в Польщу на цементні заводи працювати.

    • Треба було вчтитися ,а не прокурювати буквар і теж би сидів в офісі ,або в школі вчителював .

      • бюджетні гроші їсти можуть всі, а от виробити щось для тих грошиків у бюджеті можливості немає

      • Ну не можуть всі бути вчителями та офісними працівниками, декому потрібно щось і руками якби робити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа