<

На чоловіка, який продавав рибу без документів на ринку у Нововолинську, склали протокол

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:06 | 10.12.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
2419
/ коментарі 4

1-го грудня на стихійному ринку, поблизу торгового павільйону у Нововолинську викрили порушника, який здійснював незаконний збут 14 кг риби (карась сріблястий, товстолоб, карп).

Продавець не зміг надати документи, що підтверджують законність придбання та походження риби, – інформує Волинський рибоохоронний патруль.

На особу складено протокол за ст. 88-1 ч. 1 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності.

Загалом, у період з 1 по 8 грудня державні інспектори Волинського рибпатруля зафіксували 15 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Складено шість протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства), три – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут водних біоресурсів) та один – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення з використанням заборонених знарядь).

Оформлено п’ять актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 31 одиниць заборонених знарядь лову.

«У порушників вилучено 34 кг водних біоресурсів та 1 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 306 грн, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали справ. Попереджено шкоду рибним запасам на суму 20 332 грн», – повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Крім рибоохоронних рейдів на воді державними інспекторами Волинського рибпатруля постійно проводиться робота з перевірки документів при продажі водних біоресурсів на ринках області, адже можливість безперешкодного збуту незаконної здобичі стимулює розвиток браконьєрства. До того ж купівля риби невідомого походження та не встановленої якості може загрожувати здоров’ю громадян.




коментарів: 4
  1. Мабуть потрібно відкрити рибний паспортний стіл і тоді кожна рибина на ринку буде в законі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер