<

На акції протесту УПЦ МП у Луцьку засвітився священик із Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:41 | 1.03.2019 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
23
/ коментарі 22

Нововолинський священик, настоятель церкви Святого Пантелеймона Олександр Кондратенко взяв участь у молитовному стоянні за права УПЦ (МП), яке відбулося в останній день зими – 28 лютого під стінами Волинської облради.

Про це повідомляє Нововолиськ.com.ua з посиланням на Волиньпост.

Нагадаємо, 28 лютого на участь у своєрідному мітингу в Луцьк з’їхалися сотні вірян УПЦ (МП) з усіх куточків області. Вони стверджували, що їхню віру хочуть похитнути, а церкви захоплюють силою, тож просять відреагувати на ситуацію владу і правоохоронців.

Очолили стояння митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир та єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл. Об’єктив фотографа “впіймав” серед учасників і нововолинського священика.

З усіх боків священиків оточили поліція та вибухотехніки. Боялися провокацій, проте все минуло мирно.

Зрештою, на молитовному стоянні підтримали звернення до голови ОДА Олександра Савченка та голови облради Ігоря Палиці з вимогою вплинути на ситуацію.




коментарів: 22
  1. Московіри ніхто вас не утискає навіщо робити ці цирки покайтеся поки не пізно .

    • Допитиу СБУ це не утиски??? Люди ви ж як комуністи працюєте, а ті що не бачать цього зараз, почекайте і до вас вони з кнутом прийдуть. Тоді не голосіть про несправедливість. Христа Україною замінили…як пемреш і митарства душа проходитиме, думаєш тебе в кінці Україна по праву чи по ліву сторону від Бога ставитиме????

  2. Московіри не робіть ці цирки ніхто вас не утискає покайтеся поки не пізно .У нас одна канонічна церква митрополит ЕПІФАНІЙ Запамятайте .

  3. Про канонічність її мрійте, а церквою її Православні Церкви Світу не визнали, окрім частини Константинополя (меншої). Хто ще з Патріархів привітав Епіфанія? Варфоломій не Папа Римський і мт не католики, де 1 людина керує усіма церквами . Православ’я полягає в соборності. Якщо ж ви заперечуєте це, то ви проти вчення Святих Отців,що затвердили ці положення на Вселенських соборах. Тому не кажіть, що ви православні, а визнавайте, що КАТОЛИКИ!

  4. Як можна так сліпо ділитися новинами? БУГ, невже ви думаєте, що з Нововолинська справді поїхав лише один священик?Новина неправдива, зате на сайті. Будьте хоч трішки свідомими і аналізуйте інформацію!

  5. В Україні дозволено бути у будь-якій конфесії. Соромно, панове! Ну, і хай відстоюють свої права на холодному вітрі. Лишень, чого обманюють простих людей? Стояння за віру? Хай керівництво УПЦ МП поживе за словом Христовим. І хай, реально допоможе нашим воїнам, родинам загиблих захисників, сиротам, одиноким, безхатченкам, потребуючим. Тоді їх віру – заповажаю. (Без усіляких молитовних стоянь). Шкода таких, як о.Олександр. Гідний священник. Якби всі такі були…

  6. Тільки я тут нормальна ! Війна до повної перемоги проти путіна і ваших попів – ось наш шлях в майбутне ! Порошенко – наш президент !

    • Слава Богу.Шановні любі друзі у вас любові нема до Бога а тимбільше до людей.Уже нехочеться писати але напишу таку історію.У нас була і буде УПЦ.Зайшла одного разу у храм у Нововолинську біля ринка,було багато людей.Закінчується служба виходить з володимира волинського отець Матфей і каже,сьогодні мушу усьому Нововолинську розказати правду.Намене роблять наклеп що я крав гроші але це неправда.Відкрив царські ворота і каже в алтарі підлога провалюється батюшки ходили кругом алтаря чуть непровалились і я каже найняв комісію церковну з Києва яка була тут у храмі і провіряла бугалтерію.І що ви думаєте дохід храму був 160000 тисяч гривень і куди дівались гроші.Я була в шоці.І всі при цьому храмі на документах поставили що незгідні,значить каже батюшка крали гроші.Зразу на місці у храмі перебрали бугалтерів,старостів.Отцю Ігорю який там веде службу сказав О.Матфей зняти хрест і віддати ключі від храма.Але о.Ігоря прислужник викинув барсетку в траву з ключами від храму.Тоді визвали наряд поліції і чим все закінчилось я незнаю.Це був кошмар.За 160.000 тис гривнів не тільки підлогу в алтарі можна зробити.Дорогі мої такщо такого в московській церкві як ви кажете я ще небачила,а от томос я побачила.І хочу ще додати чомусь наші москалі ішли воювати а ви українські патріоти ховалися вдома за маминими спідницями.Все це має збутись шолуха має відділитись від пшениці.Мудрості і терпіння нам усім.

  7. Плакати – це ж провокація! Невже не зрозуміло, Віко? Священники і миряни прийшли з хоругвами, а не з плакатами; з молитвами, а не з лозунгами. Подивіться уважно і не пишіть дурниць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок