<

Митрополит Симеон очолив літургію та привітав парафіян Нововолинського храму з переходом до ПЦУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:55 | 12.05.2022 / Нововолинськ / , /
Перегляди
4364
/ коментарі 4

Митрополит Вінницький і Барський Симеон 12-го травня завітав до Нововолинська та провів літургію в Кирило-Мефодіївському храмі.

Нагадаємо, Кирило-Мефодіївський храм Нововолинська нещодавно доєднався до Православної церкви України. Рішення прийняли майже одноголосно.

12-го травня у храмі відбулося Богослужіння, яке очолив Високопреосвященний Симеон, митрополит Вінницький і Барський та єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей.

Також їм співслужили митрофорний протоієрей, настоятель Святодухівського Собору, отець Стефан і священники нашої громади.

Митрополит Симеон здійснює опіку над ставропігійною парафією від імені Предстоятеля. Прийняли таке рішення через те, що він освячував Кирило-Мефодіївський храм та у 2002 році взяв настоятеля храму Олександра Горевича в єпархію.

Високопреосвященний Симеон після служби подякував настоятелю та парафіянам за мудре рішення щодо переходу до ПЦУ.

“Можливо, хтось його не може усвідомити та каже, що рішення не правильне, знаходячись ще у лоні московської церкви на території України. Але я вірю, що прийде час і більшість церков будуть українськими. Тоді ми зможемо зустрічатись і молитися в інших храмах на нашій древній землі.

Ми вдячні нашим воїнам, нашим Героям, які обороняють Україну від ворога, і у нас є можливість проводити Богослужіння. Бо якби прийшли орки, ми б не мали такої можливості, бо належимо до української церкви, української нації, яку вони прийшли сюди знищити”, – сказав митрополит Симеон.

У цей непростий час українська церква має бути сильною та єдиною, вважає міський голова Нововолинськ Борис Карпус, який завітав на Богослужіння.

Місцева влада готова сприяти релігійним громадам у переході в ПЦУ. Поки Захисники борються за Україну на полі бою, наші молитви мають звучати в українських церквах, а не служити окупанту.




коментарів: 4
    • Не переживай прихожани прийдуть ,бо це наша церква ,а не кацапсьа неканонічна секта .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер