<

Минуло 62 роки, як підняли на-гора першу тонну волинського “чорного золота”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:35 | 24.06.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
14
/ 1 коментар

Пам’ятну подію сьогодні відзначила вугледобувна галузь нашого краю. 23 червня минуло 62 роки, як підняли на-гора першу тонну волинського “чорного золота”.

Його видобуток розпочала шахта №1 Нововолинська, яка стала первістком Львівсько-Волинського вугільного басейну. Будівництво копальні розпочалося у липні 1950 року, а закінчилося у червні 1954-го. Для порівняння, шахта №10 будується вже 26 років, – повідомляє ВРДНТУ.

Шахта №1 Нововолинська завершує свою трудову історію. Промислові запаси твердого палива вичерпалися. Найстарішу копальню регіону готують до закриття. Але цей процес не проходить «безболісно». Як завжди, бракує коштів. Нині на підземному підприємстві 230 працівників, які цьогоріч ще не отримували зарплату.

Як розповів голова комітету незалежної профспілки Анатолій Мухамаджанов, держава заборгувала гірникам майже 8 мільйонів гривень. Причина – неузгоджені дії профільного міністерства і міністерства фінансів. Вони не підготували паспорта фінансування шахти №1 Нововолинська. Довелося докласти багато зусиль, щоб бюрократичний механізм запрацював. Днями у Києві пообіцяли, що зароблене колективу віддадуть, можливо, це зроблять до Дня Конституції. Принаймні, так вважає Анатолій Мухамаджанов.

Отриманої суми вистачить, щоб розрахуватися за І квартал. А 15 шахтарів, які воюють у зоні АТО, отримають платню за 4 місяці 2016 р. Так вирішив колектив шахти №1.




один коментар
  1. “А ведь помнишь, как бывало…
    Флаги, речи, ордена…
    День шахтера отмечала
    Вся советская страна…” :)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер