<

«Ми не повинні жити на АЗС»: за зверненням нововолинця прокуратура відкрила кримінальне провадження

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:45 | 13.02.2020 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
40
/ коментарів 13

Про проблемне сусідство з АЗС «ОККО» на вулиці Чехова у Нововолинську БУГ писав неодноразово. Мешканці вулиці борються за збереження будинків, спокій та за виконання правил, прописаних будівельними нормами. АЗС замість перепланування виїзду на трасу Р-15 планує його перенести на 15-ть метрів на ту ж вулицю Чехова. Через звернення місцевих мешканців прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Люди, які проживають на вулиці Чехова, незадоволенні таким сусідством, особливо тим, що виїзд із АЗС пролягає через їхню вулицю. З 2012 року триває боротьба жителів з АЗС «ОККО» за зміну виїзду.

Віктор Касьян, мешканець вулиці розповів, що заправка працює з безліччю порушень, не дотримані будівельні норми. За ДБНами заправка повинна бути віддаленою від житлового масиву на 50 метрів.

“Від незаконної експлуатації виїзду з АЗС ми отримали тріщини в будинках. До встановлення бетонних блоків вулицею їздили не тільки легкові автомобілі, а й вантажний транспорт. Згідно з будівельних норм заправка є незаконною. «ОККО» не має права використовувати вулицю. Її у нас “віджала” заправка в своє користування”, – говорить Віктор Касьян.

Рішенням виконкому було зобов’язано керівництво ПАТ “Концерн Галнафтогаз” виконати до 15 січня 2020 року перепланування виїзду з території АЗС «ОККО» на трасу Р-15 Ковель-Жовква. На сьогоднішній день схему руху не змінено.

Віктор розповів, що заправка зробила новий проєкт виїзду, але він, з його слів, сфальшований. Фальсифікація полягає в тому, що на план не нанесено двоповерховий житловий будинок, який давно побудований. За словами чоловіка, АЗС планує перенести виїзд на 15-ть метрів далі по вулиці Чехова, але це не вирішить проблему.

“Був один незаконний виїзд, а вони хочуть його перенести на 15 метрів, який від того законним не стане. Ми не повинні жити на цій АЗС, а вони нас тут поселили. Я написав заяву до прокуратури та міської влади “, – додав Касьян.

Віктор Касьян вимагає від керівництва заправки змінити маршрут виїзду.

Нововолинська прокуратура після звернення чоловіка відкрила кримінальне провадження за фактом підробки документів.




коментарів: 13
  1. Не розказуйте байок шановний мешканець ! Я живу неподалік і двохповерховий будинок зведений недавно (І хто вам дав дозвіл на його будівництво коло азс).Може ми закриємо трасу бо ви живете на розі вулиці?

    • не треба байок тим хто тут живе втирати…недавно це років 3-4 той будинок побудовано , новий проект , а точніше та схема що зявилась тільки у вересні 2019 року як схема руху, бо до цього її взагалі не було , а для чого ? правда ? закон же неписаний таким фірмам ?
      А хочете знати що у них резервуарний парк це 4по 25 кубів . тоді коли за максимальними нормами ,для великої АЗС тільки 80 і до того ж в даному місці можливо тільки малу АЗС експлуатувати , і це тех нікого не хвилює як станеться ЧП – вибух пожежа – то житлові будинки здує як карткові разом з жильцями _ ЩЕ РАЗ ОККО – ТО БЕЗПРЄДЕЛЬЩИКИ ).ДЛЯ НИХ ЗАКОН НЕПИСАНИЙ … ну вони так вважають . нічого , доведемо протилежне

      • Я бачу ви ні норм не знаєте, ні логіки не маєте. Ще й не відповідайте на поставлене вам питання. Будинок зведений законно? Є документи? Я так розумію, що він будувався пізніше заправки? В будівельник паспорті заправка показана?нормативів відстань дотримана? Будинок біля траси. Яка відстань? Є погодження дорожників і гаїшників? Чувак свої проблеми хоче перекинути на інших! От би вжарити таких хитросклеєних!

    • Тобто Ви вважаєте що будівництво будинку на житловій вулиці є незаконним, а те що збудували там АЗС то це цілком нормально та законно?
      Так даний двоповерховий будинок побудований лише декілька років, але решта будинків там знаходились ще тоді коли на території даної АЗС була автошкола і виїзду на вулицю навіть тоді не було. То як пропонуєте це розуміти?

    • розумнику з Окко ))…раз ви живете неподалік – то запропонуйте варіант – нехай фури і інший важкий транспорт , який тут заправляють незаконно – їздить по під вашим будинком десь так за метрів 6 і насолоджуйтесь ))…а ми маємо право на захист наших прав і чисте довкілля , а не сморід з ці\ї заправки

    • будинок зведено не менше 4 років тому , мова йде про спробу нового виїзду і знову на вулицю Чехова по проекту -схемі руху розроблена у вересні 2019 року , якої до цього не було взагалі у ОККО , ну для чого правда ? закон же неписаний для цих бізнесменів ???

    • Це ви не говоріть дурниць. Так той двоповерховий будинок побудований пізніше ніж відкрилась заправка( цілком згідна) . Але тут мова йде , про те що виїзд із заправки взагалі не може виходити на житлову вулицю ( за законом) . Власники заправки погодились переробити планування і перенести виїзд , а коли робили перепланування двоповерховий будинок уже був зведений , а план вони його не внесли ( зробили так ніби його немає). А будинки на вулиці Чехова зведені надцять років ( крім цього двоповерхового ) заправки там небуло. Якби ви справді там проживали то знали б

  2. та те ОККО нікого вже не дивує , зайти в інтернет і почитати -де що вони не будуть – то закон для них ніщо , вони діють по принципу ” закон-дишло , куди треба туди й вийщло ” дотримуватись норм законодавства – то не для них , вважають що їм таким красеням можна усе -ХОЧ І НА ГОЛОВУ ЖИЛЬЦЯМ ВУЛИЦІ вилізти і робити бізнес , то безпрєдельщики !

    • не треба байок тим хто тут живе втирати…недавно це років 3-4 той будинок побудовано , новий проект , а точніше та схема що зявилась тільки у вересні 2019 року як схема руху, бо до цього її взагалі не було , а для чого ? правда ? закон же неписаний таким фірмам ?

  3. Це все лише в черговий раз показує що в нашому місті з керівництвом міської ради “за бабки можна порішати все”

  4. Дивує,що заправка побудована майже 20 !!!!! ДВАДЦЯТЬ РОКІВ тому ( ще не брендова) тоді нікого “не напрягала”.А от коли її викупив “Концерн Галнафтогаз”(2005 р.) і зробив РЕКОНСТРУКЦІЮ (не путати з будівництвом ,якого КГНГ не робив а ВИКУПИВ УЖЕ ГОТОВИЙ ОБ,ЄКТ) З,являються “старожили” які повинні це пам,ятати…,але чомусь наполегливо ігнорують цей факт… налягають на порушеннях ,котрих власник торгового бренду ОККО не робив…….
    P.S.Ну не дасть вам Концерн ГНГ намріяних вами “відкупних”…

  5. Як би ви жили тут, то здивування у вас би було з іншого приводу – а саме чого ж у нас так не дотримуються законодавства ??? А тепер по суті , то була маленька АЗС з трафіком транспорту мізерним . а нові власники – розширили виїзд для того щоб за 7-8 метрів від стін будинків пустити великоваговий транспорт …хотіли б так жити ??? Ще дивуєтесь ?..До речі що будівництво , що реконструкція – покладають на власника обовязок дотримання усіх законодавчих актів…навідь як би нічого не міняли – все одно зобовязані вести свою діяльність згідно законодавства України , ознайомнесть з законодавчою базою , тоді будете щось пробувати підважувати ). З моменту придбання , новий власник відповідальний за дотримання законів . Відносно відкупних..ніхто ніколи , наскільки мені відомо не ставив питання – ставились мінімальні вимого – залишити вулицю від і жителів вудиці в спокою , облаштувати окремий виїзд , територія її розмір дозволяє , але ці “бізесмени ” на жодні пиьмові звернення і законні вимоги – ні разу не дали відповідь..усно спілкувались , але віз і нині там .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця