<

“Ми бачимо однозначно шахту №10 і «Бужанську». Щодо шахт №1 та №9 ми готові до їх закриття”, – Віктор Сапожніков

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:58 | 30.07.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
3
/ коментарі 2

Волинь ризикує втратити звання «шахтарського краю».

Про це стало відомо сьогодні, 30 липня під час засідання прес-клубу обласної ради в редакції газети «Волинь-нова» на тему «Залежність від російського газу допоможуть подолати місцеві види палива», – пише “Під прицілом

Як зазначив Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков проблеми у вугільній галузі присутні не лише на Волині, а й в Україні.

За його словами щодо шахти «Нововолинська» №9 було досить багато варіантів її подальшого функціонування. Проте, Уряд визначив шахту «Нововолинську» №9 як таку, що підлягає до переходу в третю категорію, що фактично означає поступове закриття цієї шахти.

Відтак, владці заявили, що готові до закриття шахт №1та №9  проте намагатимуться, щоб цей процес Волинь пережила цивілізовано.

«Ми бачимо однозначно шахту №10 і «Бужанську». Щодо шахт №1 та №9 ми готові до їх закриття. Проте, ми маємо докласти максимум зусиль, щоб це робилося цивілізовано, щоб шахтарі могли перейти на робочі шахти. Щоб ці люди змоли працювати і кормили свої сімї» – наголосив Нововолинський міський голова.

В свою чергу голова Волинського теркому працівників вугільної промисловості Юрій Калістратов зазначив, що волинське вугілля немає альтернативного ринку збуту.

«Відсутність збуту вугілля – головна причина нинішнього кризового стану вугільних шахт,- говорить Юрій Калістратов. – Ця проблема, за його словами, пов’язана з профіцитом вугілля в Україні.

«Рішення, чи продавати волинське вугілля – приймає ДП «Вугілля України». Лише близько 30% волинського вугілля хороше. Решта – високозольне. Крім того, це вугілля має у своєму складі багато сірки, що зменшує його привабливість. Нині є спеціальне обладнання, яке допомагає спалювати високозольне вугілля у звичайних теплових печах, проте ми такого обладнання не маємо» – зазначив голова Волинського теркому.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер