<

Муніципальна варта у Нововолинську застерігає пильно стежити за дітьми, що можуть загубитись у натовпі на свята

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:05 | 6.01.2022 / Нововолинськ / /
Перегляди
756
/ 1 коментар

Зимові свята у розпалі, у радощах на святкових локаціях потрібно особливо пильно стежити за дітьми, щоб ті не загубилися і відпочинок не був зіпсований.

Ніколи не лякайте дитину працівниками у формі – у дитини виробляється страх, якщо вона потрапить у халепу, боятиметься звернутися за допомогою до службовців, наголошують працівники муніципальної варти.

Покажіть людей, до яких можна звертатися за допомогою – це працівники муніципальної варти, поліцейські, охоронці, продавці магазинів та перехожі з дітьми.

“Шановні жителі громади, будьте пильними, не залишайте малолітніх дітей без нагляду навіть на мить. Якщо ж трапилося так, що дитя загубилося, не зволікайте, одразу повідомляйте до муніципальної варти та поліції”, – йдеться у дописі.

Управління муніципальної варти зібрало для вас кілька порад, як не загубити дитину в натовпі та що робити, якщо ви все ж втратили її з поля зору.

  • збираючись у місцях скупчення людей, одягайте дитину у яскравий одяг.
  • у натовпі міцно тримайте дитину за руку.
  • поговоріть з вашим чадом, поясніть, що натовп не місце для ігор, тому не слід відволікатися та відходити чи відбігати від батьків без попередження.
  • завчасно перевірте, чи знає вона свої дані ПІБ (своє та батьків), свою адресу, номер телефона одного з батьків. Про всяк випадок покладіть у кишеню дитини записку з цими даними.
  • придбайте для дитини розумний годинник з GPS-навігатором і SOS-кнопкою: вона дасть знати, якщо дитина вийде за межі встановленої геолокації.
  • обов’язково протренуйте у вигляді гри, вдома, ситуації, коли дитина губиться — вона має чітко знати, як діяти. Навчіть дитину зупинятися на місці й чекати на батьків, якщо вона загубилася, голосно кликати на допомогу.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок