<

«Мудрий господар міста зібрав би голів громад та перевізників і вирішив питання» – Недищук про довіз медиків з Поромівської ОТГ до Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:42 | 6.05.2020 / Іваничі, Нововолинськ / /
Перегляди
3
/ коментарів 5

Міська влада Нововолинська підняла питання довозу медпрацівників із Поромівської ОТГ до Нововолинської центральної міської лікарні в період карантину. Немає співпраці і організації довозу – йдеться на сайті міста. Однак голова Поромівської громади Євгеній Недищук вважає, що мер, в свою чергу, не зміг домовитися та все організувати, а медиків до Нововолинська з громади – підвозять шкільним автобусом по мірі домовленості між медпрацівниками.

Не одне звернення Недищуку адресували на сторінках офіційного сайту міста та в фейсбуці. Міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков записав навіть відео, в якому попросив не обманювати людей.

“Рішенням обласного штабу керівники ОТГ зобов’язані на період карантину організувати шкільні автобуси для доїзду сільських  мешканців до місця роботи у заклади охорони здоров’я. Із  Грядівською сільською радою досягнута домовленість і шкільний автобус довозить медпрацівників до Нововолинська. На жаль, такої співпраці немає із Поромівською ОТГ.

У медзакладах Нововолинська працює 36 працівників із навколишніх сіл, які входять до складу Поромівської ОТГ. Зокрема, з Бужанки – 8, Михалє – 2, Бортнова – 1, Лежниці – 1, Верхнова – 1, Морозович – 9, решта – з інших сіл.

Шкільний автобус  довозить лише трьох медпрацівників із Поромова.  Це менше 10 відсотків.  До того ж він курсує як рейсовий автобус, і за це ще й  беруть гроші: з Поромова – 9.00 грн, з Лежниці – 8.00 грн. Це – не організація доставки медиків до робочих місць», – каже мер міста.

Голова ж Поромівської ОТГ розповів, що шкільний автобус був наданий для довезення працівників на роботу в лікарню Нововолинська і попросили медиків організувати цей процес: домовитися, коли і звідки буде зручно їх забирати. Недищук також сказав, що історично так склалося, що відносини Нововолинська і Поромова нагадують стосунки Росії з Україною: мер міста не бачить проблем своєї громади, натомість шукає їх в іншій.

“Як розпочався карантин, шкільний автобус був на ремонті. Близько тижня пішло, щоб його відремонтувати і більше місяця він довозить медиків з Поромівської ОТГ, не лише з Поромова. Автобусом добираються на роботу в місто не лише медики.

Коли до мене звернулася медсестра з села Михалє, запропонував організувати маршрут, щоб було зручно всім, хто доїжджає. На початках було 3 медпрацівники, як розповідав водій. Узгодили з мешканцями громади, чи не будуть проти, щоб платили, як за маршрутку. На що зазначили, що немає різниці, все-одно їздили так само раніше. Щодня потрібно продезінфікувати автобус. Спочатку за свої кошти в сумі 500 гривень купив деззасоби, маски і рукавиці для водія. Плата за маршрутку не змінилася і щодня водій записує в зошит суми, і на що потрачені кошти”, – розповідає Недищук.

Голова громади також додав, що шкільний автобус виїжджає зранку і узгоджує з медиками, коли забирати їх з міста. З приводу працівників, які повертаються з нічної зміни, то проблема з доїздом додому виникла не зараз, каже Недищук. І до карантину вони були змушені певним чином дістатися з Нововолинська.

“Що стосується відносин Нововолинська і Поромова, історично так склалося, ніби відносини Росії з Україною: в Росії є президент, в якого вистачає проблем і в тому лайні вище голови, але він бачить Україну і що там щось не так. Точно такі самі відносини між Нововолинськом та Поромівською ОТГ.

Мешканці 15-го, 5-го мікрорайону ходять на роботу в лікарню пішки. Керівництво міста бачить проблему – не довезли медпрацівника в Поромівську ОТГ. Так, це проблема для медсестри, яка закінчила роботу о 9-й вечора і їй треба дістатися до Осмилович. Але до карантину вона так само була змушена добиратися додому.

Якби я був господарем у місті, вирішив би питання наступним чином: є прилеглі території, зокрема Поромівська, Литовезька ОТГ, Грядівська сільська рада. Туди ж ходили маршрутки… Могли б зібрати голів громад і перевізників, які обслуговують ті маршрути і разом вирішити ситуацію”, – вважає Недищук.




коментарів: 5
  1. Сідай у шкільний автобус,і гайда в Нововолинськ у перукарню.Поки послабили карантин!

  2. Міг би й в мякеньке мерське крісло сісти, але біда, освіти немає. Коли на Іваничі йшов вияснилося

  3. Сапожнік тільки когось бачить а себе ні. Наприклад із швидкої допомоги фельдшер з селища ішов двічі в першу зміну ногами бо ніхто не возить і люди на вимогу даже не зупинялися по дорозі. То він цього не бачить

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок