<

«Можна планувати свою роботу, якщо влада адекватно управляє громадою, але є ризики, що це буде не так», – Топорівський про майбутнє Благодатного

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:49 | 26.05.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
2
/ коментарі 2

Селищний голова Благодатного Олександр Топорівський розповів про те, чи планує з новими виборами, після створення Нововолинської ОТГ, балотуватися на голову громади чи старосту Благодатного. Розповів про те, що чекатиме на селище після офіційного об’єднання з Нововолинськом, згадав і про проблеми взаємовідносин із владою міста.

Коротеньке інтерв’ю Топорівський дав БУГу в один із “карантинних” днів.

Апарат селищної ради зараз працює віддалено, а в приміщенні проводять ремонт під центр надання адміністративних послуг.

Журналісти поцікавилися в селищного голови, чи вдається сьогодні знаходити компроміс між владою міста, спільно вирішуючи проблеми. Запиталиі як, на його думку, зміниться ситуація зі створенням Нововолинської ОТГ та новими виборами та як зробити так, щоб про проблеми Благодатного не забули у Нововолинську.

— Взаємовідносини із владою Нововолинська: чи вдається разом вирішувати важливі питання селища?

Вирішення питань по-різному буває. Інколи міська влада допомагає, а інколи – краще би не втручалися. Востаннє говорили, кол обговорювали проєкт ЦНАПу, були непорозуміння. Віктор Борисович (Сапожніков, ред.) часто виглядає як ображена дитина, в 90 % випідків, коли телефоную, не бере слухавку.

Вірю, що ситуація зміниться в майбутньому. Завдання номер один – обрати адекватну владу, яка зможе спланувати свою роботу і турбуватися про своїх виборців. Завдання номер нуль – створення сильних локальних інституцій, які могли би брати участь в управлінні і говорити владі, що не так.

— Чи плануєте балотуватися на міського голову або ж знову на очільника Благодатного?

Балотуватися на мера не буду, маю інші плани. Маю декілька важливих проєктів у селищі. На старосту не планую висувати кандидатуру, бо це збільшення відповідальності і жодних ресурсів. Звісно можна планувати свою роботу, якщо міська влада адекватно управляє містом, але є ризики, що це буде не так. Тому прийняв для себе рішення підтримувати важливі проєкти і по них працювати.

— Чи були амбіції створити власну громаду та об’єднати навколишні села?

У час, коли розпочався процес добровільного об’єднання, у нас були такі думки. Та тут виникає питання спроможності і настроїв людей. Провели декілька громадських слухань і дослідили думку громади, більшість населення були за Нововолинськ. Все-таки – це економічно обґрунтовано. Але відповідно до закону Благодатне не мало право утворювати громади, бо було частиною міста. Процес об’єднання навколо міста обласного значення був розблокований через два роки, в той час, як практично всі сільради поруч селища об’єдналися.




коментарів: 2
    • То да.
      Нехай Олександр знайде себе після змін і використає свій потенціал на повну катушку.

      А caпoг, який вже давно виробив свій потенціал, нехай іде як мінімум на пенсію, бо ж більшість людей посилають набагато дальше :)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер