<

Мітинг у Києві закінчився. Демчишин не вийшов до шахтарів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:19 | 23.12.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

23-го грудня з 09:00 до 15:00 тривали акції протесту гірників у столиці. Працівники копалень мітингували біля Верховної Ради України, Кабміну та Міністерства вугільної промисловості.

Шахтарі очікували зустрічі з міністром енергетики та вугільної промисловості України Володимиром Демчишиним, однак він був відсутній у міністерстві. Як повідомив голова Нововолинської  організації НПГУ Сергій Демченко, не було і радників міністра Венгрина та Крука. Їх бачили уже після закінчення акцій протесту, коли розійшлися шахтарі.

Гірники вимагали стабілізації роботи підприємств паливно-енергетичного комплексу, погашення заборгованості із заробітної плати, відставки міністра енергетики та вугільної промисловості Демчишина.

Вугільники Донбасу, Львівщини та Волині вийшли на протест до Верховної Ради з проханням виділити кошти на фінансування галузі у 2016 році. Після пікету пішли під Кабмін – там лунали лозунги про відставку уряду. Працівники копалень стукали касками по асфальту.

Заборгованість шахтарям становить близько 1 мільярда гривень.  Вони підозрюють, що виділені з Державного бюджету 312 мільйонів на зарплати підуть не за призначенням.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер