<

Місцева влада планує відстоювати створення Нововолинського району

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:35 | 11.09.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
1
/ коментарі 4

Мінрегіон пропонує розділити Волинь на три райони – Луцький, Ковельський і Володимир-Волинський. Керівництво Нововолинської міської ради переконує: місто має набагато більше переваг стати районним центром, ніж Володимир-Волинський.

Місцева влада планує відстоювати створення Нововолинського району. Уже відправили листи голові і депутатам обласної ради, т.в.о. голови облдержадміністрації та в Міністерство регіонального розвитку з проханням ініціювати засідання відповідної регіональної робочої групи з метою більш детального обговорення проекту адміністративного устрою Волинської області, – повідомляє сайт Нововолинськ.com.ua.

Заступник міського голови Олександр Громик повідомив, що поки результатів чи відповідей на звернення немає.

«Нововолинськ готовий стати районним центром навіть у найближчий час. Наприклад, через місяць. У нас є вся необхідна інфраструктура, у тому числі приміщення для розміщення районного суду, районної прокуратури, і районної податкової», – зазначив Громик.

Заступник мера зауважив, що створення Нововолинського району для міста дуже вигідне. Нововолинськ відповідає основним критеріям відбору – кількості населення не менше 50 тисяч.

Також не менш важливою підставою для створення саме Нововолинського району є те, що Нововолинськ багато років займає лідируючі позиції серед міст обласного значення за низкою показників: найбільша середня заробітна плата в області, найвищий показник залучення іноземних інвестицій та обсяги виробленої промислової продукції на одного мешканця. Окрім цього, тут розміщується чимало промислових підприємств-гігантів. Відповідає районному центру і місцевий рівень надання освітніх, медичних, соціальних та адміністративних послуг. Є у місті й необхідні приміщення для функціонування в них районних правоохоронних органів, органів судочинства, медичних та закладів соціального забезпечення, – йдеться на сайті.

«Бачення Мінрегіону таке, що в районних центрах мають скупчуватись представництва державних, виконавчих органів правосуддя, прокуратури, податкової, пенсійного фонду. Мені дивно, як може місто з більшою кількістю населення, не мати таких представництв, а місто з меншою кількістю мешканців матиме таке представництво.  Під час обговорення представники Мінрегіону наголосили, що районним центром може стати місто обласного значення. І один з найважливіших критеріїв – кількість населення не менше 50 тисяч. Ми маємо понад 54 тисячі, а ось Володимир-Волинський лише 38 тисяч. Після першого круглого столу ми підготували лист голові обласної ради, т.в.о. голови облдержадміністрації, у Міністерство регіонального розвитку, депутатам обласної ради, щоб це питання заново підняти і вивчити глибше, зокрема, щоб ініціювати ще одне засідання робочої групи облдержадміністрації, яка напрацювала ту модель укрупнення районів, яку ми на сьогодні маємо – з центром у Володимирі-Волинському і щоб наше місто також було представлене в цій робочій групі для наведення своїх аргументів», – розповів Громик.

Окрім того заступник мера зазначив, що на Волині тривають дискусії щодо завершення адміністративної реформи. І чимало ОТГ хочуть укрупнити, з’єднавши в одну кілька громад. Відтак, Нововолинськ може об’єднатися не лише з прилеглими до нього Грядівською та Грибовицькою сільськими радами та селищною радою Благодатного, а й з уже створеними об’єднаними територіальними громадами, які знаходяться поруч – Литовезькою та Поромівською.

«Доволі дискусійним питанням є тема укрупнення ОТГ. Зараз на Волині створено 51 ОТГ, які займають 57% площі області. Але Уряд пропонує, щоб в області функціонувало лише 44 громади, які з позиції центральної влади будуть спроможними щодо повного і якісного надання послуг населенню. Фахівці Мінрегіону заявляють, що вже сьогодні на Волині 22 ОТГ є неспроможними. А тому до Нововолинської ОТГ ще можуть приєднатися, як мінімум, 2 уже діючих громади», – повідомив Олександр Громик.

Планується завершення адміністративної реформи до кінця березня 2020 року.




коментарів: 4
  1. Головне що є приміщення для суду,прокуратури та податкової!
    Основа економіки”

  2. Дійсно, економічний еквівалент досить вагомий – промислові гіганти надають в бюджет велику частку доходу. Але попри це, Володимир розвивається стрімкіше і без таких надходжень. Не хочу ображати сусідів, але все ж таки, ще потрібно багато працювати. Володимир є центром більше тисячі років. Це європейське місто, яке кожного року це доводить і не стоїть на місці. Наші міста мають бути партнерами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер