<

Місцем для ігор дітей знову стала недобудована поліклініка Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:49 | 12.03.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
13
/ коментарі 4

Недобудовану поліклініку на території Нововолинської лікарні мають знести та звести 9-ти поверховий житловий комплекс з медичним центром. Обгородили дерев’яним парканом, прибрали ґрати і споруда далі стоїть та знову стала майданчиком для дитячих ігор.

Нововолинцям відомо, що недобудована поліклініка роками була улюбленим місцем для забави дітей. Був там і нещасний випадок: 19-го травня 2015 року з третього поверху випав шестикласник.  Тоді ж проходи у будівлі на першому поверсі були заґратовані, проте діти знайшли спосіб потрапити у будівлю.

Тепер же територія взагалі вільна для доступу. Ворота відкриті, ґратів немає.

Недобудову вочевидь готують на знесення. А поки діти проводять тут своє дозвілля.

Парканом місце обгородили ще влітку 2018 року. 5-го липня 2018 року були громадські слухання з метою врахування громадських інтересів під час розроблення містобудівної документації – детального плану території земельної ділянки для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями медичного центру на вулиці Стуса, 2а.

Весна 2019 року. Недобудова стоїть. Будівництво так і не розпочалося. Далі вирішуються земельні питання. Інформації про майбутній об’єкт та власника ніде немає.

Нагадаємо, у 80-х роках почалося будівництво поліклініки НЦМЛ на 600 місць, однак довести справу до кінця так і не вдалося. З’явився забудовник, який готовий звести там будинок, один чи два поверхи якого будуть відведені під медичний центр.

14-го липня 2017-го року на аукціоні недобудовану поліклініку викупила на аукціоні разом із земельною ділянкою площею 0,1942 га за 786 000 гривень (з ПДВ) Олена Цьось, яка була єдиним претендентом на лот. Умови, які виконавчий комітет Нововолинської міської ради виставив до купівлі приміщення – завершити будівництво об’єкту протягом трьох років з дня підписання угоди та використати його в подальшому під медичний центр.

Будівництво будинку передбачається на земельній площі 0, 3690 га. Продано було 0,1942. Не вистачає шматка землі – 0, 1748 га. Його мають “врізати” від земельної ділянки, яка належить Нововолинській центральній міський лікарні.

Фото з детального плану території

На одній із сесій депутатам для ознайомлення був наданий ескіз від потенційного забудовника, на якому показані житлові комплекси, які він зводив у інших містах.




коментарів: 4
  1. Виглядаєш у вікно, а там — руїна! Як у повоєнні роки,зустрічає тебе з ранку порожніми зіницями вікон. Тішить одне — хоч дітвора, (та шпана) надають життя цьому похмурому, наче вимерлому об’єкту. Життя. А чи життя?.. Чим вони там “живуть”?.. “Имеющий мозги, да догадается”.

  2. З того часу як мороз побудував собі, коханці, і близьким хати, ця споруда зовсім нікому не потрібна. Треба було аби тільки матеріал терибенити. Нє?

    • НЄ! Шановна веселая пані! Про коханку як знаєте? Свічку може тримали? Га, шановна?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа