<

Місто Нововолинськ може стати центром об’єднаної територіальної громади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:07 | 11.10.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
1
/ коментарі 3

Депутати Волинської обласної ради затвердили зміни до рішення від 25-го червня 2015-го року №35/10 «Про схвалення проекту Перспективного плану формування територій громад Волинської області». Прийняте рішення дасть можливість розпочати процес приєднання суміжних територіальних громад до міст обласного значення.

Це сприятиме виконанню Перспективного плану в межах усієї території області та активізацію процесу добровільного приєднання територіальних громад до вже створених ОТГ, що дасть можливість сформувати спроможні територіальні громади, здатні забезпечити сталий розвиток громад. Крім того, прийняття рішення дасть можливість розпочати процес приєднання суміжних територіальних громад до міст обласного значення, повідомляють на сайті Нововолинської міської ради.

Враховуючи критерії Мінрегіону щодо формування спроможних об’єднаних територіальних громад, позиції окремих депутатів обласної ради, міських, селищних та сільських рад, а також рекомендацій робочої групи з підготовки проектів змін до Перспективного плану формування територій громад Волинської області, сформовано ряд пропозицій. Зокрема, передбачено включити до складу Нововолинської міської ОТГ Грядівську та Грибовицьку територіальні громади Іваничівського району.

Нагадаємо, що 4-го травня президент України Петро Порошенкопідписав Закон щодо добровільного приєднання територіальних громад до міст обласного значення (законопроект № 6466).Цей закон дозволяє містам обласного значення згуртувати навколо себе сусідні сільські та селищні ради і стати центром об’єднаної громади без зайвих бюрократичних процедур – в тому числі, без проведення виборів.

Зазначимо, що внаслідок об’єднання в одну територіальну громаду виграє як місто-центр, так і суміжні села та селища, для мешканців останніх стануть доступними більш якісні соціальні, адміністративні, інші послуги, які надаються з місцевого бюджету.




коментарів: 3
  1. Як? Вибір без вибору і згоди членів сільських громад Грибовиці і Гряд? Сталінщина!, а не демократична держава Україна. Міський голова Нововолинська та його стародавня команда тільки про це й мріють. Невже селяни це проковтнуть?

    • Анатолию Миколайовичу, ви ж вже не молода людина, були колись комсомльцем, а не можете зрозумiти, що ОТГ це благо для людей

    • Грибовиця вже 2 рази подавала щоб їх приєднали до Іванич а так як вона межує з селищем їм відмовляють якщо вони самі непрєднаються до Нововолинська їх приєднають автоматично тому що селище відноситься до Нововолинська і ми через Грибовиці неможемо прєднатися до міста хоча на громадських слуханях селище проголусувало до міста .А чим погано до Нововолинська? Ми наприклад всі жителі селища Благодатного хочемо чим скоріше прєднатися до міста але через Грибовіці неможемо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа