<

Міський голова Нововолинська анонсував початок реформування централізованої системи теплопостачання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:38 | 3.02.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
9
/ коментарі 2

Реформування централізованої системи теплопостачання в Нововолинську буде включати кілька заходів. Про початок їх впровадження повідомив міський голова Борис Карпус на пресконференції для ЗМІ 3-го лютого.

Першочергові заходи – це дача дозволів на автономне опалення, друге – наближення теплоносія до споживача і третє – модернізація системи теплопостачання, зазначив мер.

Яким чином мешканцям будинку можна буде відключатися від централізованого опалення, повідомлять детально. Для того, щоб не розбалансувати систему підприємства “Теплокомуненерго”, цей процес буде поетапний. Є вже перші 65 будинків, які готові від’єднати.

“Дозволи надаватимуть в порядку черговості. Ми будемо ходити до людей та розповідати, що в них є така можливість”, – говорить Карпус.

Децентралізація, тобто наближення теплоносія до кінцевого споживача, передбачає ряд заходів.

“Є котельня в районі 4-ї шахти і вона опалює частину будівель, які знаходяться в районі вулиці Сірка, на 5-му і 6-му мікрорайоні. Тобто магістральні шляхи тягнуться через приватні будинки та опалюють купу землі.

Хочемо в районі 6-го мікрорайону побудувати невеличку котельню, встановити два котли, які дозволять мешканцям прилеглих мікрорайонів від’єднатися від існуючої котельні

Таким чином, кілометр 400 метрів труб ліквідуємо: буде можливість мешканцям 5 -6 мікрорайону отримувати цілодобово теплу воду”, – розповів міський голова.

Вартість обох таких проєктів близько 20-ти мільйонів гривень. Як говорить мер, кошти візьмуть частково з міського бюджету, частково – з коштів Теплокомуненерго.

На такі радикальні дії міську владу підштовхнуло те, що непрогнозовано піднімаються ціни на енергоносії, що впливає на тарифи.




коментарів: 2
    • Анонсировать – это ещё ничего не сделать.
      Давайте сначала подождём, а потом либо лапшу с ушей снимем, либо уже вместе скажем то, что вы сказали.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа