<

Мешканця Нововолинська, який нападав на людей у під’їздах будинків, хочуть відправити до психлікарні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:34 | 19.06.2020 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
99
/ коментарі 2

Прокурори наполягають на госпіталізації 23-річного мешканця Нововолинська, який вчинив низку розбоїв, до психіатричного закладу із посиленим наглядом.

Упродовж вересня 2019-лютого 2020 чоловік п’ять разів нападав на людей у під’їздах будинків на вулицях шахтарського міста, а одного разу, проникнувши у житло, він застосовував погрози й насильство, відбирав гроші та цінності (всього на суму понад 7 тис. грн), – інформує пресслужба прокуратури Волині.

У жовтні-листопаді минулого року зловмисник тероризував громадянина, вимагаючи щоразу передавати йому кошти, й у такий спосіб заволодів 1000 грн.

Згодом експертиза засвідчила, що чоловік перебував у стані неосудності через наявне у нього психічне захворювання. Відтак прокурори клопочуть про застосування до нього примусових заходів медичного характеру.

Згідно ч. 4 ст. 94 КК України, госпіталізація до закладу з надання психіатричної допомоги з посиленим наглядом може бути застосована судом щодо психічно хворого, який вчинив суспільно небезпечне діяння, не пов’язане з посяганням на життя інших осіб, і за своїм психічним станом не становить загрози для суспільства, але потребує тримання у закладі з надання психіатричної допомоги та лікування в умовах посиленого нагляду.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок