<

Мешканці села Благодатне хочуть приєднатися до Нововолинська, а сусіди – проти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:31 | 10.06.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
5
/ коментарі 4

5 тисяч мешканців одного з сіл Волині стали заручниками нерішучості сусідів.

Про це стало відомо під час засідання регіональної платформи з розвитку місцевого самоврядування сьогодні, 10 червня, – пише ІА Волинські новини.

У рамках проекту «ПУЛЬС», який реалізується Асоціацією міст України за підтримки USAID, відбулося обговорення особливостей провадження в дію змін до Конституції України в частині децентралізації.

Народний депутат Ігор Гузь повідомив, що мешканці села Благодатне (колишнє Жовтневе) Іваничівського району забажали приєднатися до Нововолинська. Але, згідно з чинним законодавством, приєднатися до міста може село, яке має спільні з ним межі.

Між Благодатним та Нововолинськом є село Грибовиця, та громада цього села – вагається, чи приєднуватися до міста, чи ні. Таким чином, каже нардеп, 5 тисяч мешканців Благодатного опинилися в заручниках і не можуть створити об’єднану громаду, яку хочуть.




коментарів: 4
  1. На мою думку, у Благодатному настане благо лише тоді, коли його мешканці з’єднаються із навколишніми селами. Ви бачите самі до чого привело Нововолинськ та Благодатне (Жовтневе) нинішнє місцеве керівництво шахтарського, колись, міста. Очевидно, молодий селищний голова О.Топорівський не витримав тиску, що на нього чинився із боку комуністичної зарази. У Грибовиці є іще вільна земля, скажімо на правах паїв, чи у самому селі? То незабаром ви можете її втратити. Ситуація у Нововолинську, із організованою злочинністю, набагато серйозніша, аніж ви собі уявляєте.

    • Анатоль, ви нагадуєте Нововдворську з її “ва всьом вінавати камунякі” – так само у вас куда не плюнь, то все міська влада.
      Будьте конструктивним.
      Міську владу обирають ЛЮДИ, а не марсіани, як казав Вам Гузь.

  2. селище Жовтневе не Іваничівського району, а Нововолинської міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця