<

Мешканці Нововолинська обурені розкиданим сміттям перед будинками

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:25 | 10.04.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Заповнені баки, розкидане сміття по прибудинкових територіях та паркування на газонах – жителі одного із центральних районів міста скаржаться на безлад на Великодні свята.

Своє обурення висловила мешканка будинку №4 по вулиці Винниченка Олена на своїй сторінці в фейсбук :

“Другий день Великодня…. Дякую вам, пане Рожелюк, та всій компанії із міської влади, за чудовий благоустрій нашого двору!!! Я живу в центрі міста і такого ще не було ніколи…”

Коментарями до допису Олену підтримали й інші мешканці. Скаржаться вони і на паркування автомобілів на газонах, зауваживши, що так роблять ті, хто не проживає в будинку. Зазначають також, що місцеві ж не перетворюють озеленене місце, де в теплу пору року граються діти, на багнюку.

Уже давно ведуться суперечки навколо смітника, який розташований на цій території. Поруч зі старою будівлею, яку планували знести та мешканці не дозволили, стоять сміттєві баки над дорогою.

Тетяна Дячук, мешканка будинку, що навпроти смітника, бореться за те, щоб його реставрували. Жителька зазначає, що проблема завжди ще в тому, що магазини та бари виносять сюди сміття, поліетиленові пакети, різноманітні коробки, які потім лишаються розкиданими. А тут – майже центр міста. І після від’їзду сміттєвоза, різноманітні відходи лишаються лежати на асфальті.

А так місце виглядає на гугл-мапі. Територія чиста, без сміття та немає баків понад дорогою. Та такий вигляд поки що лише в мріях місцевих жителів.

А реалії такі.

Зауважимо, що перед Великодніми святами у місті наводили лад. Проводили побілку дерев, бордюр та стовпів, очищення вулиць, ямковий ремонт доріг.

На одному із смітників на мікрорайоні Шахтарському перед святами навіть вирішили не тільки очистити баки, а й вивезти великогабаритні відходи, які постійно виносять місцеві жителі та які лежать там місяцями.

Є відповідні правила благоустрою та поводження зі сміттям, яке викидають поза баками. Однак, це питання ніхто не контролює, а вивозять його комунальні служби вкрай рідко, бо нарікають на відсутність коштів на паливо.

По правилам, на кожного мешканця має бути встановлена норма, за яку вони і оплачують послуги з вивозу сміття. За вивіз великогабаритних відходів повинно доплачуватися додатково, причому за попередньою домовленістю із комунальною службою. Займатися регулюванням цього питання очевидно не має кому.

Жителі ймовірно і не проінформовані чи діють такі правила у місті, а місцевій владі мабуть байдуже на вигляд смітників та території навколо них.

Після прибирання дана територія чистою не лишилась. Купа гілля там так і лежить.

Який вихід шукати із безкінечною проблемою сміття, яку неодноразово піднімали і мешканці міста, і засоби масової інформації?

Читайте також про обгородження території зі смітниками: “Не вміють вивозити чи викидати: реалії майданчиків для сміття в Нововолинську”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок