<

Мешканці Грибовиці Іваничівського району проти приєднання до Нововолинська та екологічно небезпечних заводів на їхній території

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:30 | 18.05.2020 / Іваничі, Нововолинськ / , /
Перегляди
28
/ коментарів 9

Громада села Грибовиця Іваничівського району висловлює свою незгоду з майбутнім приєднанням до Нововолинської ОТГ. Разом з тим, мешканці катеригорично не хочуть, щоб на їхній території будували будь-які заводи.

18-го травня відбулася сесія Грибовицької сільської ради. Депутати прийняли звернення, в якому просять внести зміни до перспективного плану формування територіальних громад Волинської області, а саме: включити Грибовицьку сільраду до Іваничівської ОТГ. Разом з тим, під час засідання сесії зазначили, що затвердженим на сьогодні перспективним планом порушується право добровільного об’єднання громад.

Нагадаємо, 13-го травня Кабмін затвердив перспективні плани формування громад Волині, серед яких Нововолинська ОТГ, до якої має ввійти Грибовиця.

До слова, свою позицію доєднання до Іваничівської ОТГ сільрада висловлювала ще в 2018 році. Таке рішення депутати Грибовицької сільської ради прийняли на сесії 3-го квітня 2018 року.  30-го травня того ж року Іваничівська селищна рада розглянула пропозицію і дала згоду на приєднання.

Але постало питання утворення анклаву унаслідок такого приєднання. Грибовиця знаходиться між Нововолинськом та селищем Благодатне, що перебуває у підпорядкуванні Нововолинська.

Мешканці села прийшли на сесію висловити свою думку проти приєднання до Нововолинська. Послугувало цьому й те, що з’явилася інформація щодо ймовірного будівництва заводу на території громади.

“Чому приєднують до Нововолинська, хоча два роки тому було зібрано всі підписи, що підемо до Іванич. Іваничі за нас. Хто нас хоче приєднати, коли мешканці не хочуть до Нововолинська. Ми не хочемо ні сміттєпереробного заводу, ні іншого заводу”, – сказав житель села.

Сільський голова Павло Степанець на запитання жителів, яка його думка щодо приєднання зазначив, що він особисто за доєднання до Нововолинська.

Депутати сільради проголосували за звернення до нардепа Ігоря Гузя, голови Волинської ОДА Юрія Погуляйка, щоб прислухалися до їхньої позиції щодо приєднання, а також недопущення будівництва на їхній території екологічно небезпечних заводів.




коментарів: 9
  1. Це дуже добре,насамперед не для грибовицьких селян, а для містян. Буде менше навантаження на лікарню та закдади освіти Нововолинька. А Грибовиця хай сама як знає. Має свого ФАПа, свою школу. Хай живе своїм життям.

  2. Я особисто за Нововолинськ! Робіть голосування щоб всі жителі могли висловити думку!
    З приєднанням до міста село буде розвиватись… А заводи чи виробництва побудують не залежно до кого будемо приєднанні!!! В Іваничах що продажних немає???

  3. А кого в селі питали хто за – а хто проти? Чому не було оголошення про збори, і які збори в карантин? Їздити на ринок то в місто, на роботу в місто, лікуватись теж в місто, діти теж їздять і в школи і на гуртки в музичну школу в місто, як маршрутка то задорога бож міжміська, плати благодійні внески в лікарні – дорого, а коли приєднують до міста то всі раптом проти!!! А я ще раз питаю – кого опитували в селі!!!

  4. Якби ви були мешканцями села Грибовиця, то знали б про збори (неодноразові), про рішення сілької ради і т. д. Підписуватись мешканцем села, не означає ним бути.

  5. хай до Іванич приєднуються,то буде, так як,з Мишівською с/р.Роздерибанять землю всі кому не лінь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця