<

Мер Нововолинська у Німеччині вивчав, як розвиватися без вугільної галузі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:01 | 24.07.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
0
/ коментарів 29

Мер Нововолинська Віктор Сапожніков взяв участь в навчальному візиті до Німеччині на тему «Можливості розвитку поза вугільною галуззю».

Із 3го по 7 липня учасники навчального візиту, серед яких були народні депутати України з Комітету паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Верховної Ради України, міські голови міст, у яких діють шахти, журналісти, представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, відвідали міста Берлін, Ессен, Дюссельдорф та Боттроп, де проводились зустрічі із експертами та політиками.

Організатором поїздки став Фонд імені Гайнріха Бьолля.

“Програма візиту розпочалась із огляду Німецького Енергетичного переходу, в рамках якого Німеччина майже відмовилась від видобутку кам’яного вугілля (остання шахта закриється в 2018 році), розглядає можливість скорочення видобутку бурого вугілля та активно розвиває відновлювану енергетику”, – пишуть на сайті Нововолинської міської ради.

Журналіст Нік Раймер розказав учасникам, як відбувалась реструктуризація індустріальних регіонів Східної Німеччини.

“На прикладі різних підходів до впровадження змін, він показав, що для успішного проведення реформування соціальних та економічних структур необхідно чітке планування цих змін на основі рішень діалогу між низовими громадськими ініціативами, працівниками галузей, які мають бути реструктуризовані, та владою. Належним прикладом в Німеччині є заплановане 5 років тому рішення про припинення видобутку кам’яного вугілля в Німеччині. Так, остання шахта в місті Боттроп буде закрита в 2018 році, а її потужності розглядаються як платформа для створення гідроаккумулюючої електричної станції. Паралельно з цим був створений спеціальний фонд, завданням якого є контроль за процесом реструктуризації”, – йдеться у повідомленні.

Тим часом Волинь готується до приїзду Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика. Про його візит повідомив 24-го липня голова Волинської ОДА Володимир Гунчик. Відомо, що очільник області мав зустріч із профільним міністром, на якій вони оговорили роботу підприємств вугільної галузі.

Фото із сайту Нововолинської міської ради




коментарів: 29
  1. А хто сказав, що у Нововолинську є вугільна промисловість? Була колись, допоки за повної мовчанки, як вбачається, Віктора Сапожнікова – давного комуніста і “господарника” не закрили майже всі діючі вугільні копальні. Запитання: Для чого було їхати в Берлін, Ессен, Дюсельдорф і так далі? Відповідь: прокататися за кордон, а потім… потім розповісти нововолинцям про свою нову, “велику перемогу”. Вся його діяльність у нас, складалася саме із них – таких “перемог”. :)))

    • На закритті нововолинських шахт виросла не одна хатинка і з*явився не один *кабачок* чи магазин,а шахт залишилось мало!,держава великих грошей вже роздавати не може-ось і з*являються такі міністерсько-місцеві пожекти-Ви на місцях поплачте,*розробіть*щось про турботу про майбутнє покоління,екологію,а *ми* збільшимо кошти.Потім разом розпилимо.Чому б меру не розповісти скільки коштів було виділено в 90-х нп закриття шахт?Що було створено в Нововолинську на ці кошти? А ,як гарно ВБ розповідав про шахту-музей з рестораном!!! Скромняга,навіть слова про себе,хоча створив цілий заповідник совка! Чекаємо туристів з Європи-скоро в Нововолинську будуть за 1гривню давати 30Євро.

      • Тут є ще одна проблемка. Сміттєпереробний завод. Який В.Б. купив за декілька мільйонів гривень платників податків. Мені, Вікторе Борисовичу, надіслати інформаційний запит чи ви самі розповісте куди він подівся? Можу дещо повідомити і я – але тоді доведеться виправдовуватись вам.

  2. Покатався на дуріху,пивка попив,від жінки віддихнув…А шахтарям що від ваших вояжів?Привезе досвід по закриттю шахт?,в нас їх вже неіснує…Завдяки старим камунякам і пархатим в столиці.

  3. Чого нікуди не їздив як закривали 8 шахту де тепер осталися одні разваліни???

  4. сапожніков ділився досвідом, як розвалити в окремо взятому місті промисловість, а потім і вугільну промисловість і при тому вішати людям лапшу , щоб за нього люди голосували, щоб і надалі довічно бути на посаді мера міста, бо німці не розуміють, що кошти, які направляють на вугільну промисловість можна більш ефективно викорастовувати, ніж на вугільну промисловість

  5. А, що посада міського голови має можливості для розвитку промисловості країни? Чи може це піар до чергового болотування?

  6. Місто на стадії руйнування. Наркоманія пепевершує сама себе. Вулиці тріщать по швам , все в болоті і ямах. Ні їздити ні ходити неможливо. Сміття , як в кращих негретянських кварталах. Про який розвиток може іти мова. Кваліфіковані спеціалісти втікають куди можуть , некваліфіковані прості люди їдуть в найлижче зарубіжжя , щоб заробити хоч якусь копійку. Колись маленьке спокійне містечко перетворюєтся на страшну яму , з якої можна і не вибратись …

        • шановний! ви погано слугуєте свому патрону сапожнікову, не відробляєте сплачувані їм гроші, чому ? це інше питання, коли любите гроші і знаходитесь на ланцюжку в хазяїна – краще мовчати, бо все більше і більше людей розуміють що є що, бо благодарна людська пам”ять коштує більше, ніж п”ять золотих, які платить хазяїн

  7. Собі подякуємо,бо сидимо по закутках,і закриваємо очі на свавілля мера і банди,а він за наші грошики по Європі гасає. А потім собі сам за йе плюсики поставить,за допомогою свого ж СТН..

  8. ну ось , ви молодий чоловіче і попались, ще й аналізувати НЕ ВМІЄТЕ, а тільки, як московський пропагандист звинувачивати інших в тому , чим в душі являєтесь самим, вітаю безименного гостя з комсомольським і компартійним квитком

  9. Ось Вам i причина закриття ,9шахти! Та вже Сапожнiков розглядаэ результат вiд таких подiй. Су…..а цей мерр!!!!!!!

    • І ви із ним, “госте”, я бачу їздили. Розписались не забули, на Рейхстазі? :)))

      • хотiлось би побачити ваш дiплом журналiста, пан Анатоль, бо ви так добре все бачите.. де вас навчили ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер