<

«Медикам – нічого, а собі – премії», – фельдшерка про преміювання нововолинських чиновників

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:11 | 6.07.2020 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
2
/ коментарів 6

Медики «швидкої» Нововолинська, які їздять на виклики у тому числі до хворих на Covid-19, не отримують від міської влади жодних доплат.

Про це розповіла фельдшер медицини катастроф Леся Артюх, – передає Nvip.

“Так вони роблять якісь доплати працівникам інфекційного і реанімаційного відділення міської лікарні, але нам вони абсолютно нічого не дали. Наше КП (комунальне підприємство “Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф”, – ред.) почало доплачувати: вираховується кількість хворих, тобто після того, як вірус підтвердився, піднімають карту виїзду і вираховують час контакту з хворим. І за ці години нам роблять доплату…  До наших медкерівників претензій нема”, – розповіла медик.

За її словами, виклик в середньому триває близько 40 хв. Якщо відомо, що у хворого підозра на коронавірус, то медик йде до нього у захисному костюмі та з іншим ящиком для виклику. Однак після кожного візиту до хворих, навіть не “ковідних” все обробляється дезінфікуючими засобами.

“Нас обурило, бо в інтернеті пишуть, що міська рада виділила більше 2 мільйонів собі на премії! Тут спрацьовує людський фактор. Ну як це так? Вони що такі контакні сильно?” – зауважила Леся Артюх. 

Нагадаємо, що з січня по травень, включаючи період карантину, чиновники Нововолинської міської ради отримали премій на загальну суму 2,1 мільйона гривень. Це в період призупинення діяльності підприємств, бізнесу і в результаті недоотримання бюджетних надходжень. Лише у квітні до міської казни не надійшло близько 5 мільйонів гривень. Зате виплата премій тривала.

“Викликів збільшилось, працівників стало менше, наші теж хворюють… Має бути 4-5 бригад, а працівників не вистачає. Просто стоїть машина і нема кому в неї сісти. Ми їздимо взагалі по одному”, – розповіла фельдшерка.

До слова, заробітна плата фельдшера вищої категорії із майже 20-річним стажем роботи – 3900 гривень.

Саме на медиків у період пандемії лягла велика відповідальність за здоров’я та життя пацієнтів, але, на жаль, у мерії Нововолинська – інші турботи, передовсім – як преміювати себе.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Нововолинській міській лікарні медсестрам не доплачують за контактування з хворими на коронавірус.

Понад 2 мільйони на премії: люди були без роботи, а працівники виконкому Нововолинської міськради – з винагородами.




коментарів: 6
  1. Говорили балакали сіли,… і штанці вимазали. Зате з преміями! І не соромно?

  2. Міський бюджет вам не дійна корова ! Ви якось визначиться, чи від міської влади доплати, чи треба було рятувати з “шиком у Луцьку, ЦАРЯ-батюшку від різних недуг для коронації на ШОСТУ каденцію.

  3. Так комунальне підприємство “Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” підпорядковано області. Нехай там питають про надбавки.

  4. Як стало практикою в Україні,гроші дерибанять наверху і чиновники. А хто насправді працює- нічого.

  5. Швидка підпорядкована області,звідти працівникам виплачують зарплату. Це все одно що працюєш на БРВ, а вимагати зарплату ще і з Кроноспану

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок