<

Медсестра з Нововолинська відмовилась необґрунтовано вакцинувати від поліомієліту дітей у садочку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:17 | 1.02.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
3
/ коментарі 3

Медсестра з Нововолинська Лілія Шеприкевич не змогла змовчати і відмовилась необґрунтовано вакцинувати від поліомієліту дітей у садочку, де працює. Вона не перший рік працює медсестрою, має відзнаки і нагороди, але зараз не вірить у спалах поліомієліту в Україні, щодо якого є багато суперечливих даних.

Про це йдеться на сайті Ліги Захисту Громадянських Прав.

Зі ЗМІ Лілії стало відомо, що двоє дітей на Закарпатті, в яких влітку виявили вакциноспоріднений вірус поліомієліту, і через яких розпочалася позапланова вакцинація, повністю одужали. Ці випадки не були пов’язані між собою, і це навіть не є “спалахом”. Тому вона відмовилась робити ці додаткові щеплення дітям.

Ще одна причина відмови Лілії – сумніви у якості вакцини, яку їм привезли. З її слів, перед першим туром вакцину в медпункт принесли без жодних офіційних документів. У другому ж турі температурні індикатори на флаконах оральної поліовакцини були підозрілими на вигляд, такими, що не відповідали інструкції виробника і викликали сумнів у її безпечності.

Керівництво місцевої поліклініки написало скаргу на непокірну медсестру, звинувачує її у некомпетентності і намагається звільнити з роботи.

Проте, на думку юристів, вчинок Лілії є цілком законним і обґрунтованим, а підстав для її звільнення чи якихось санкцій щодо неї – немає.




коментарів: 3
  1. Дуже добре, що українцї мають власну громадянську позицію і знаходять в собі сміливість її відстоювати. Можливо для нас ще не все втрачено?

  2. А для чого звільняти чесного лікаря,який хвилюється за дітей? Одна лікарка в Нововолинську теж сказала по – секрету не робити це щеплення,бо неякісна вакцина. ЇЇ теж звільнити?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа