<

Матвійко з Нововолинська хоче чути: на операцію потрібно 656 тисяч гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:09 | 4.12.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
8
/ 1 коментар

Буг повідомляв про півторарічного Матвійка Барчука з Нововолинська, який не чує на два вушка та потребує слухового апарату. Під час додаткового обстеження виявилось, що при такій глухоті слуховий апарат – неефективний. Необхідно проводити кохлеарну імплантацію, вартість якої майже 700 тисяч гривень.

Лікарі діагностували двобічну сенсоневральну глухоту 5 ступеня. Звичайні слухові апарати при такій ваді не допомагають.

Матвійко перебуває в черзі на слухопротезування за бюджетні кошти, але вона просувається вкрай повільно. Нині в черзі на встановлення кохлеарного імплантата перебуває понад дві сотні осіб.

На жаль за держрахунок хлопчику зможуть встановити тільки один імплант, з таким діагнозом як у Матвійка потрібно проводити операцію на двох вушках. Тож родина мусить сама шукати кошти.

“Бюджетні й коштовні закордонні слухові апарати не допоможуть синочку чути. В такій ситуації він не навчиться розуміти мову, тим більше розмовляти. Як виявилось треба кохлеарна імплантація, але черга на операцію дуже велика”, – розповідає мама хлопчика.

Фахівці радять якнайшвидше зробити операцію зі встановлення імпланта, поки дитина маленька та розвивається. Вартість кохлеарної імплантації на одне вушко 694 200 гривень. Після публікації новини на сайті БУГу вдалось зібрати 38 тисяч гривень. Батьки вдячні небайдужим людям.

“Залишилось зібрати 656 200 гривень. Для нашої родини це дуже великі гроші. Тому ми звертаємось до всіх, хто в змозі – допоможіть нашому синочку почути та заговорити”, – просить мама Ганна.

Кошти можна переказати на картку ПриватБанку:

5168 7573 8863 6385 – Барчук Олександр (тато)




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок