<

Майже рік у російському полоні перебуває кінолог Ілля Музика з Нововолинська, який боронив Маріуполь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:44 | 27.03.2023 / Нововолинськ / , /
Перегляди
8122
/ Коментарі відсутні

Кінолог Ілля Музика з Нововолинська перебуває у полоні майже рік. 12-го квітня минулого року хлопець потрапив у полон до росіян з маріупольського заводу Ілліча, в той час, коли інші підрозділи здійснювали прорив на Азовсталь.

Відтоді, зв’язок з нововолинцем зник. Останній раз рідні чули голос 28-річного Іллі Музики 12-го квітня минулого року, у день, коли військових взяли у полон.

Нововолинець до листопада 2021-го року проходив службу на пункті пропуску «Устилуг», згодом разом зі своєю дівчиною Аліною Паніною працювали у порту ММТП у Маріуполі, перевіряли судна.

Закохані зустріли 24-те лютого на службі у Маріуполі, тому одразу взялись захищати місто та мирне населення. Боронячи кордони Маріуполя, Ілля потрапив до рук ворога під час прориву із заводу «Ілліча», а його дівчина Аліна з Азовсталі. 17-го жовтня стало відомо, що Україна звільнила з російського полону 108 жінок, серед яких була нововолинська прикордонниця.

Кінологиня Аліна Паніна зазначила, що саме завдяки тим військовим, які захищали кордони міста на заводі Ілліча, іншим вдалось добратись до Азовсталі.

“Ми разом, тому пройдемо через все”, – з теплом згадує прикордонниця слова Іллі.

Та, на жаль, нововолинець досі перебуває у російському полоні. Зі слів матері, Ілля Музика числиться у списках Міжнародного комітету Червоного хреста. Проте, за більш як 11 місяців рідні не мають жодної інформації про хлопця.

“В мене все добре, я завтра передзвоню”, – пригадує матір останню розмову з сином, яка відбулась 12-го квітня 2022-го року.

Сім’я також в пошуку побратима полоненого військового Сергія Удота, який може володіти інформацією про Іллю Музику. Рідні підозрюють, що зліва від Сергія на одному з фото наш нововолинець (світлину знайшли у телеграм- каналі).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер