<

Майже пів тисячі жителів Нововолинська мають звання «Почесний донор України»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:53 | 15.06.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

У неділю, 14-го червня відзначали Всесвітній день донора крові.

Донорський рух у Нововолинську має 65-літню історію від часу створення ЦМЛ та організації в ній відділення переливання крові, – пишуть на сайті міської ради Нововолинська.

Як повідомили  у відділенні трансфузіології Нововолинської центральної міської лікарні та міської організації Товариства Червоного Хреста  сьогодні  496 жителів міста мають звання «Почесний донор України», за 40 безоплатних кроводач, серед них 30 медичних працівників. Трьом жителям міста  присвоєно звання «Заслужений донор України», які здали кров 100 і більше разів. Це – Ю.П. Євсюк, О.В. Глова та П.П. Савицький.

Більше 10 років у нашому місті відстежується ще один дуже позитивний напрямок у донорському русі – сімейне донорство крові. Це сім’ї В.Г. Клодчик і Ю.В. Клодчик – батько і син, К.В. Подаєв і М.В. Киричук – чоловік і дружина, О.А. Сладкевич та А.А. Сладкевич – мати й син, В.І. Киричук та М.М. Козак – мати і донька, М.Р. Тихонюк та А.М. Тихонюк – батько і син, Ю.І. Далюк та Ю.Ю. Далюк – батько та син, О.І. Капітула та В.В. Калашнікова – дочка й мати, В.В. Рудюк та О.В.Рудюк – брати, М.В.Цибень, Д.М. Цибень,М.М.Цибень – батько та сини, Н.М.Кривицька  та О.В. Кривицький – чоловік і дружина, серед них є і почесні донори України.

У відділенені трансфузіології НЦЛ ЦМЛ щорічно виконується більше 2000 кроводач, заготовляється близько 1000 л донорської крові, яка використовується при лікуванні хворих та травмованих.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок