<

Лише грамотами людей не прокормиш: охоронці шахти №10 “Нововолинська” вже 19-й місяць без зарплатні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:39 | 2.02.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні

Дев’ятнадцять місяців охоронники шахти №10 “Нововолинська” не отримують зарплати. Заборгованість перед ТОВ “Охоронне підприємство “Бізон” зросла до понад мільйон гривень, але кошти фірмі платити ніхто не поспішає.

6-го грудня 2011 року між ПАТ “Укрзахідвуглебуд” та ТОВ “Охоронне підприємство “Бізон” укладено договір про надання охоронних послуг. Фінансування шахти не відкрите і здійснюється виключно за рахунок держбюджету. Витрати по охороні “Укрзахідвуглебуду”, зі слів його керівника, відшкодовує ДП “Передпускова дирекція шахти №10 “Нововолинська”. Однак, як видно, погашати заборгованості ніхто не збирається.

Коли люди прийшли охороняти шахту, на тому місці були одні руїни. Час ішов, підприємство розбудувалось, і тепер тут стоїть не один об’єкт. В цьому корпусі на другому поверсі знаходиться кабінет директора Кожушкіна.

_DSC0558_tn

Для порівняння на території місце роботи людей з “Укрзахідвуглебуду”, які розпочинали будівництво шахти.

_DSC0512_tn
_DSC0507_tn

Кожен в’їзд-виїзд одиниці транспорту фіксується охороною. У журналі реєстрації тільки 4 перепустки “Укрзахідвуглебуду” і 65 Передпускової дирекції пана Кожушкіна. Тому говорити, що винен кошти тільки голова правління ПАТ “Укрзахідвуглебуд” Ярослав Гупало не логічно. Адже охорона відповідає за будь-які завезені на територію матеріали.

“Сергій Кожушкін каже, що немає до нас “нікакого отношенія”, хоча кожен день люди совають руками браму, коли він в’їжджає на підприємство. Вже чотири роки ми звертаємося: зробіть двигуна врешті-решт. Освітлення нема, зате на 70 тисяч гривень закупили шкафчики працівникам. Ніяка перевірка сюди не приїжджає, ніхто не перевіряє. На об’єкті за свої кошти охоронна фірма поставила відеоспостереження, яке досі працює, але ніхто не збирається за нього платити”, – каже директор  ТОВ “Охоронне підприємство “Бізон” Віталій Бувін.

_DSC0522_tn

Працівники влаштовуються на роботу в охорону і, не дочекавшись зарплати, звільняються. На столі у директора охоронної фірми лежить ціла низка звернень до уповноважених осіб. Керівник департаменту вугільної промисловості Крук дав вказівку розібратися і вирішити це питання.

_DSC0438_tn

На сьогоднішній день ніхто з трьох директорів не дав відповіді міністерству. У ДП “Дирекція по будівництву об’єктів” на звернення відповіли: нічого охоронному підприємству не винні. В грудні минулого року на рахунку замовника, тобто пана Надолинного, була велика сума і він міг при бажанні вирішити питання з виплатою заборгованості, однак відправив кошти в казначейство як невикористані. Нічого не винен і Кожушкін, шахту якого охороняють люди, що вже 19 місяців не бачать зарплати.

Директор “Бізону” не може подати в суд, бо рахунок підприємства заарештовано.

_DSC0423_tn
_DSC0424_tn

Щомісячно підприємством подаються претензії через невиплату зарплати. “Укрзахідвуглебуд” боргу не заперечує, але й не віддає.

_DSC0454_tn

Шляхи виходу з цієї ситуації є. Замовник, тобто ДП “Дирекція по будівництву об’єктів”, винне кошти за оренду приміщення “Укрзахідвуглебуду”, власне, його підрозділу. Якби держпідприємство розрахувалося з боргом, гроші могли б передати на охоронну фірму.

“Це не віртуальні будівельні матеріали, яких купили на одну суму, а написали в чеках іншу. Ось жива людина ходить, і вона хоче отримувати зарплату, годувати сім’ю. Ви розумієте, в яке мене поставили положення як керівника? У нас є певна кількість коштів, а виплатити їх не можу, бо рахунок заблокований, і в конверті дати теж не можу, бо відразу прийде податкова і складе акт про те, що в мене люди нелегально працюють. Це знищення малого бізнесу. Маючи зароблені такі гроші, я повинен віддавати ліцензію, визнавати себе банкрутом”, – говорить директор  ТОВ “Охоронне підприємство “Бізон” Віталій Бувін.

На сьогодні можна зрозуміти, що багато нових керівників, які прийшли на шахту, самі не хочуть такої охорони, бо вона їм заважає. Легше поставити некваліфікованого працівника, а в разі, якщо щось зникне з підприємства, його звільнити з посади через те, що недобросовісно виконував роботу.

У грудні минулого року на територію шахти було завезено велику кількість матеріальних цінностей, які досі лежать просто неба. Відповідальних за охорону майна, серед якого обладнення та інструменти, осіб керівництво не призначило. Чи то дощ, чи то сніг – лежить це багатство, закуплене на державні гроші, надворі – ржавіє. Один з керівників сказав директору охорони: “БУГ” приїхав – “БУГ” поїхав. Вони нічого не вирішують”. Але чомусь огорожу, яка зазвичай відчинена, перед приїздом журналістів прикрили і частину обладнення прибрали.

_DSC0491_tn
_DSC0482_tn
_DSC0499_tn

Вугілля, яке лежить на території влітку і тліє, доводилося гасити не пожежникам – охороні!

_DSC0476_tn
_DSC0515_tn

Віталій Бувін впевнений в тому, що на сьогоднішній день проблема не вирішується на місцях. Поки не буде вказівки зверху, нічого не зміниться. З цього питання звертатиметься до прем’єр-міністра і депутатів.

_DSC0470_tn
_DSC0502_tn
_DSC0525_tn
_DSC0529_tn
_DSC0544_tn
_DSC0549_tn
_DSC0552_tn




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер