<

Літній клуб для діток під наметом: Поромівська громада виграла Швейцарсько-український проєкт

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:15 | 25.07.2022 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
510
/ Коментарі відсутні

На території Поромівської громади створили літній клуб для діток. Спільними зусиллями вчителі місцевого ліцею разом з заступником голови Василем Власюком перемогли у проєкті від DECIDE, що реалізується в Україні за підтримки Швейцарії. 

БУГ поспілкувався з директоркою навчального закладу Світланою Василюк, яка розповіла, що захист проєкту відбувався серед 200 громад та все ж їм вдалось потрапити у тридцятку найкращих. Тобто, єдині з усієї Волинської області.

Літній клуб триває протягом 10-и днів, відпочинок тут проводять 130 учнів Поромівської громади, серед яких – мешканці, які виявили бажання приєднатись до табору та діти з внутрішньо переміщених родин.

Кожного дня школярі проходять шість локацій. Перша з них – руханка, де малеча робить ранкову зарядку під сучасні українські пісні, на другій локації діти мають можливість вивчати інформацію про свої права та обов’язки, аби бути обізнаними громадянами України. Наступні – творчість, фізична культура та релакс.

Також ліцей з допомогою проєкту DECIDE Summer Clubs – «Ми вдома – в Україні» отримали чималу матеріальну базу: спортивний інвентар, ігри, фарби, наліпки, шатро, пуфи та інше необхідне для відпочинку учнів.

До участі у відборі запрошувались територіальні громади областей, які відповідали основним критеріям, серед яких безпека – заклади освіти, у яких організовано літній клуб, повинні бути обладнаними захисними спорудами цивільного захисту.

“Я та колектив дуже задоволені, адже перетворились за цих 10 днів на наших вихованців. Разом ми бавимось, беремо участь у конкурсах та мріємо про нові цілі”, – додала Світлана Василюк.

Громада залучила своїх педагогів-організаторів, психологів, соціальних педагогів та вихователів. До діток навідувались також рятувальники та працівники поліції, які проводили бесіду про основні небезпеки літнього періоду та їх усунення. Присутні мали можливість приміряти на себе форму та погасити умовну пожежу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок